Бойците на Джуджето хвърлиха бомба на Лаута

Нефтохимик изненадващо взе точка от гостуването си на Локомотив (Пд) - 0:0, предаде репортер на Sporta.bg от Пловдив. Бургазлии бяха сочени за тотален аутсайдер от специалисти и букмейкъри, но в крайна сметка на "Лаута" гостите могат повече да съжаляват, че не биха.

Подопечните на Христо Янев-Джуджето показаха хъс и отлична тактическа грамотност, на което домакините не можаха да отвърнат. На няколко пъти Нефтохимик бе много близо до попадение и само късметът спаси "смърфовете". Най-чистото положение изпорти Емануил Манев. В средата на втората част той се озова абсолютно сам срещу Ясин Ел Харуби, но ударът му бе спасен, както и добавката. През първата част Венци Христов също можеше да разпечата вратата на Локо, но не стана. После нападателят на бургазлии се контузи и бе сменен принудително.

За цял мач Локомотив така и не успя да направи нещо интересно. Стигна се дори до освирквания от публиката на домакините, които беснееха, че любимците им са безпомощни срещу един от аутсайдери в Първа лига. Неадекватен край тъчлинията бе и треньорът на пловдивчани Едуард Ераносян, който не спря да крещи безсмислено.

След спечелената точка Локо е с 34 пункта на четвърта позиция, но утре Черно море може да задмине пловдивчани. Нефтохимик пък е с 19 точки на дванадесето място и е застрашен от изпадане