(СНИМКА 18+) Люта агитка изнесе шокиращо хорео с френска любов

галерия:

снимка: News limited

Феновете на Уестърн Сидни Уондърърс унизиха треньора на градския съперник ФК Сидни по време на дербито от 20 кръг на австралийската лига (1:0).

Ултрасите от групировката „Red and Black Bloc“ издигнаха хореография, която изобразява треньора ФК Сидни Греъм Арнолд да прави „френска любов“.

4163837

„Имаме най-отдадени фенове в австралийския спорт и се гордеем с това, но не одобряваме подобни плакати“, заяви изпълнителният директор на Уондърърс Джон Цацимас, цитиран от Блиц спорт.

От клуба вече реагираха и забраниха достъпа до мачовете на отбора на 14 членове на „Red and Black Bloc“. Санкцията е с продлъжителност 18 месеца.

Все още не е ясно каква ще бъде реакцията на Австралийската футболна асоциация. Уондърърс са под наблюдение от централата заради феновете и клубът има предупреждение за отнемане на точки. Ако това се случи, Уестърн Сидни Уондърърс може да пропусне плейофите на шампионата.

„Плакатът въобще не ме обижда. В това отношение аз съм дебелокож. Получавал съм и много по-тежки обиди“, 53-годишният Греъм Арнолд.