НА ЖИВО С КАРТИНА! Леверкузен - Атлетико 2:4 (КРАЕН)

снимка: БГНЕС/EPA

КРАЙ НА МАЧА! Атлетико победи с 4:2.

- ГОООООООООООООООООООООООООООЛ!!!! Фернандоооо ТОРЕС! 4:2 за Атлети! 

- Фелипе Луис изби топката от голлинията след удар на Чичарито.

- ГОООООООООЛ! Стефан Савич си вкара автогол - 2:3!

- ГОООЛЛЛ !!! Гамейро - 3:1 за мадридчани!

- Дузпа за Атлети!

- Гамейро тресна греда!

- ГОООООООЛ!!! Байер връща един гол. Белараби реализира.

Начало на второто полувреме

Край на първата част

- Страхотен шанс за Атлети да направят резултата 3:0. Гамейро подаде по същия начин като при втория гол, но от другата страна, а Гризман стреля, но Лено показа класа и спаси.

- Байер опитва бързо да се върне в мача. След центриране на Бранд топката се отби в Коке и за малко да се получи страхотен автогол. Последва корнер, а топката отиде в краката на Кевин Кампъл, който стреля опасно, но Моя спаси.

- ГООООООООООООООООООООООООООЛ!!!! ГРИЗМАААААААН! Страхотна контраатака донесе втори гол за Атлети. Гамейро тръгна от центъра стигна до наказателното поле, финтира защитни и подаде на Гризман фронтално срещу вратата. Антоан пък не се замисли и закова топката в мрежата като тя се се удари и в горната греда.

- ГООООООООООООЛ!!! Шедьовър! Саул Нигес вкара уникално красив гол от границите на наказателното поле, с фалцов удар прати топката в противоположния горен ъгъл.

- Невероятно! Атлети изпуснаха да поведат в мача. Гризман отправи опасен удар, но Лено отрази. След това топката стигна до Фелипе Луиш, а той центрира остро и там щеше да се стигне до брилянтен автогол. Уендъл за малко да вкара в своята врата, но тресна напречната греда.

- Вече 7 минути изминаха от двубоя, но двата отбора не са стигнали до нищо по-интересно.

Забелязват се страшно много празни места на "БайАрена", но зрители продължават да влизат на стадиона.

Шотландският съдия Уилиам Колъм даде начало на мача

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отново се потапяме в морето от емоции с марка Шампионска лига. Този път арена на събитията е "БайАрена", а битката от 21:45 минути българско време е Байер (Леверкузен) срещу Атлетико (Мадрид). Два много познати съперника.

Sporta.bg ще проследи двубоя на живо, а мача може да гледате ТУК.

През миналия сезон Байер попадна в тежка група с Барселона, Рома и БАТЕ (Борисов). "Аспирините" не успяха да прескочат тази фаза на турнира, след като завършиха на третото място. Напред в елиминационната фаза продължи Рома. Двата отбора бяха с еднакви точки (6), но "римските вълци" постигнаха победа с 3:2 в единия мач между тях, а в другия резултатът завърши наравно - 4:4.

Атлетико пък е готов да направи следващата крачка и да спечели надпреварата. Мадридчани загубиха финала през миналия сезон от градския си съперник Реал. През 2013/14 "дюшекчиите" отново се препънаха на последната крачка срещу "белия балет".

Байер - Атлетико е повторение на 1/8 финала през 2015 година. Тогава немският тим спечели в първия мач с 1:0, а на реванша мадридчани постигнаха същата победа. След дузпи обаче Атлетико успя да изрита "аспирините" от надпреварата.

През 2010 година двата отбора отново играха един срещу друг, но тогава двубоите бяха в Лига Европа. В груповата фаза на надпреварата тимовете си размениха по едно домакинство като и двата двубоя завършиха наравно - 1:1.