Ето каква кочина остави Арсенал в съблекалнята след мач с аматьори (СНИМКА + ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Арсенал победи с 2:0 аматьорския Сътън в 1/8 финален мач от ФА Къп. "Артилеристите" гостуваха на изненадата в турнира снощи. Въпреки че Сътън е селският отбор, "артилеристите" се проявиха като по-големи селяндури. Мегазвездите оставиха истинска кочина в съблекалнята след мача. Празни бутилки, обелки от десерти, туби с мляко на радиатора и още много боклук по земята и пейките завариха домакините, след като Арсенал се качи в автобуса си и си замина.

4163788

Параолимпийската шампионка в леката атлетика Тани-Грей Томпсън остана много разочарована от поведението на "топчиите". "Ще ги върна там, за да си изчистят", написа тя в "Туитър". Баронесата веднага бе подхваната от гневните фенове на Арсенал. "Защо не отидеш ти да изчистиш", отговори й страстен привърженик.

 

Преди мача се появиха слухове, че Арсенал ще откаже да ползва съоръжението преди мача. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер дори забрани на Би Би Си да вкарват камерите си там.

Венгер обаче след това е размислил и дори се изказа ласкаво. "Съблекалнята ми изглеждаше все по-хубава с времето. Не беше ужасно - напротив, беше фантастична", заяви Венгер.

Арсенал обаче прояви респект към своя съперник. Тио Уолкът вкара 100-ния си гол за "артилеристите" и след края на мача отиде в съблекалнята на Сътън, за да поздрави всеки един от тях. Той дори свали тениската си и я разписа, след което им я подари.

Лондонският гранд обеща да дари 50 000 на аматьорската асоциация, за да помогне на Сътън да изгради по-модерно съоръжение.