Дерменджиев: Спокойни сме за първенството, никой няма право да ни обижда

снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен след успеха на шампионите с 2:0 над Славия. Чичо Гошо обаче пожела играчите му да вкарват повече, а не да изпускат положения. След победата "орлите" направиха аванс от 10 точки пред втория Левски. Дерменджиев даде да е разбере, че с Лудогорец никой няма право да се подиграва, визирайки собственикът на Славия Веницслав Стефанов.

"Странно е да започнеш даден двубой в 12-ата минута. Мисля, че изиграхме добър мач. Мотивацията е малко по-различна, на приливи и отливи. Контролирахме мача, но късно реализирахме головете. Предвид факта, че ни очаква тежко гостуване в Дания този четвъртък, съм доволен от видяното. Притеснения нямам, по-скоро ми се иска да реализираме положенията, които създаваме”, коментира Дерменджиев.

"Венци Стефанов е на друго ниво, той е собственик на клуб и няма да коментирам думите му по наш адрес от вчера. Само ще кажа, че Лудогорец е отбор, който бе част от груповата фаза на Шампионската лига и успя да я прескочи. Живеем в свободна страна, всеки може да говори каквото пожелае, но ние имаме достойнство и класа и е добре тези неща да се знаят”, заяви още треньорът на шампионите.

“С това доиграване се наруши сериозно програмата ни, тъй като останахме в София и нямахме възможност да тренираме и почиваме нормално. Ние обаче сме свикнали с тази гъстота на мачовете. Ще се справим. Авансът от 10 точки пред Левски, който имаме, е комфортен, дава ни спокойствие, но не ни задоволява, защото ни предстоят много тежки сблъсъци в плейофите”, добави Дерменджиев.