Лудогорец надигна глава след бой над детската градина на чичо Венци

Лудогорец би Славия с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Двбоят стартита днес от 0:0 в 12-ата минута, защото вчера бе прекратен заради обилен снеговалеж над националния стадион в София, който бе арена на битката.

"Белите" показаха зъби и доста измъчиха разградчани, макар че отново разчитаха предимно на тийнейджъри, защитавайки реномето си на тим залагащ на младоци. Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев пък бе дал почивка на някои от титулярите, но в хода на мача се уплаши от издънка и пусна в игра дори звездата Джонатан Кафу.

Славия имаше няколко чудесни атаки, при които можеше да огорчи Владо Стоянов. Вместо това обаче Лудогорец удари 2 пъти и с голове на Кешеру и Кишада в 67-ата и в 76-ата минути изкова успеха.

Така "орлите" надигнаха леко глава след загубата в Лига Европа на същия стадион от Копенхаген с 1:2. Реваншът в срещу датския шампион е в четвъртък.

След 3-те точки разградчани имат 53 точки и водят с цели 10 пред втория Левски и на 15 пред третия ЦСКА. Повече от сигурно е, че шампионската титла за 6-ти пореден път ще се озове в ръцете на боса Кирил Домусчиев. 

Славия е с 21 точки и крета на 11-о мяст о в елита, застрашен от изпадане.