Слаб ЦСКА изтръгна 3 точки от Гонзо и Морето

снимка: cska.bg

ЦСКА измъкна с финален щурм победа с 2:0 над Черно море в 20-ия кръг на Първа лига на стадиона в Каварна, където "моряците" домакинстват. "Червените" показаха, че не са мръднали и на йота от безумните си игри през първия полусезон и продължиха да късат нервите на своите фенове. Варненци пък в типично свой стил предложиха здрава битка - с мисъл за сигурна защита, а напред каквото стане. Все пак столичани осъществиха нещо като натиск в последните 15 минути на двубоя и се поздравиха с крайния успех.

През първата част Морето бе по-адекватния отбор на лошия терен в Каварна, но не съумя да поведе. ЦСКА се луташе и играчите на Стамен Белчев рядко си подаваха повече от 2-3 пъти топката.

През второто полувреме играта стана по-динамична. Георги Иванов-Гонзо не спря да ръкомаха и да дава указания край тъчлинията, но подопечните му трудно изнасяха топката. ЦСКА се взе в ръце в последните минути и зареди атаки към вратата на домакините. Влезлият на смяна Кирил Десподов раздвижи скучноватите иначе пробиви на гостите и това даде резултат.

В 85-ата минута Десподов подаде на Руй Педро и португалецът взриви агитката на ЦСКА с точен изстрел. В края на двубоя пак Педро се разписа, след като овладя центрирае и хладнокръвно би в десния ъгъл.

Така ЦСКА стартира трудно, но изтръгна сладка победа над традиционно корав противник. "Армейците" нямаха победа като гост на Черно море от 9 години. След успеха си отборът събра 38 точки и е на 3-то място в Първа лига - на 5 пункта от Левски и на цели 12 зад Лудогорец, който е и с мач по-малко.

"Моряците" имат в актива си 32 точки на 4-ото място, но утре Локо (Пд) може да ги издуха, ако бие Верея в Стара Загора.