ЦСКА 1948: Не сме търсили колегите с тирето от Ловеч и Етрополе

От ЦСКА 1948, които ритат в четвърта дивизия, пуснаха декларация, че  не са търсили никой от ЦСКА-София във връзка с желанието на тима да играе на стадион "Българска армия". От клуба на феновете получили телефонно обаждане от Милко Георгиев, който се представя като административен директор на тима, ръководен от Гриша Ганчев. Затова не го смятат за сериозно.

Ето го и комюникето

Уважаеми привърженици на ЦСКА,

обръщаме се към вас, във връзка със зачестилите публични изказвания относно статута на стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево. Няма да влизаме в тона, наложен от ръководителите на клуба, известен доскоро като Литекс (Ловеч). Бихме желали да внесем някои уточнения:

(1). Футболният клуб, възникнал през 2016 г. след сливане на Ловеч и Етрополе, ползва стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево въз основа на временно споразумение с Министерство на Младежта и Спорта (ММС).

(2). По думите на служебния министър, проф. Дашева, споразумението е срочно и е валидно само до провеждане на открита състезателна процедура за дългосрочно ползване на „Армията“ и Панчерево – такава се очаква до стартира до месец. Не е ясно по какъв ред е подписано споразумение за ползване на имоти публична държавна собственост, без да се проведат задължителните по закон търг или конкурс. Темата остава открита и ние обещаваме да ви информираме относно детайлите на споразумението, които оставят съмнения за извършени злоупотреби.

(3). По никакъв повод ръководството на ФК ЦСКА 1948 не е търсило контакт с колегите от Ловеч и Етрополе. Миналата седмица техен емисар, обозначил се като "административен директор", е поканил оперативния ни директор Добрин Гьонов на среща. Тъй като ние работим професионално, г-н Гьонов предложил на колегата да изложи идеите си в официално писмо, подписано от упълномощено лице. До 16:30 часа на 14 февруари в деловодството ни не е получено такова писмо.

(4). Всички привърженици на футбола и редови данъкоплатци очакваме да се запознаем със споразумението, което позволява на клуба с тирето да ползва имоти публична държавна собственост, без провеждане на търг или конкурс.

Оставаме с уважение,

От Ръководството на ФК ЦСКА 1948