Пароло закова 4 гола за разгромна победа на Лацио над слабак в Серия А

снимка: БГНЕС/EPA

Лацио разгроми с 6:2 последния в Серия А Пескара с 6:2 в мач от 23-я кръг. Марко Пароло заби цели четири гола и почти сам изкова успеха на "орлите".

32-годишният халф даде аванс от два гола на гостите още в първия четвърт час, но „делфините“ изравниха до почивката с попадения на Ахмад Бенали и Гастон Бругман. В 37-ата минута Джанлука Капрари пропусна дузпа за домакините.

Пароло възстанови преднината на Лацио в началото на второто полувреме, а Балде Кейта се разписа в 57-ата минута. До края на мача Чиро Имобиле добави едно попадение, а Марко Пароло реализира четвъртия си гол в мача в 77-ата минута.

С тази победа Лацио събра актив от 43 точки и излезе на четвърто място в класирането. Пескара, който няма победа от 28 август, записа пета поредна загуба и остава на последното място с девет точки.

Торино направи четвърто равенство в последните си пет мача, след като завърши 1:1 като гост на Емполи. Андреа Белоти даде аванс на „биковете“ в 11-ата минута, но Мануел Пукиарели изравни в добавеното време на първата част. Яко Фалке пропусна дузпа за Торино в 55-ата минута.

„Биковете“ са девети в класирането с 32 точки, докато със спечелената точка 17-ият Емполи събра 22 точки и се откъсна на девет пред зоната на изпадащите.