Стамен Белчев отсече: Много грешим, но в отбора има добър климат

ЦСКА се прибра късно снощи в България след лагер в Испания. Там "червените" имаха пет контроли, в които записаха една победа над Локомотив (Москва), равенство срещу Динамо (Киев) и загуби от Рубин, Сувон и Сьондерийске. Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев даде положителна оценка на лагера, но изрази притеснение от елементарните грешки в защита.

"Доволен съм от работата, свършихме доста голям обем от нея. Има неща, върху които да работим, имаше и елементи които ми харесаха, но те трябва да са повече", заяви Белчев.  

"Според мен, отборите които срещнахме, са много добри. На мен най-лесно щеше да ми е да направя пет контроли с лесни съперници, да направя пет победи, да се върна тук и това щеше да ни изиграе лоша шега. Нека видим отборите, които играят в турнирите, нека с тях да си сверим малко часовниците. Като резултати, освен мача със Сувон, където играха момчета, които по-рядко са се появявали, в другите четири мача на моменти загатнахме много добри неща", допълни треньорът на ЦСКА.

"И в мача със Сьондерийске имаше хубави моменти, преди почивката ги надиграхме, но за съжаление пак имаше нелеп гол, който за мен е смешен и даде победата на противника. Елементарните голове, които допускаме, ни пречат за по-добрите резултати. Притесняват ме грешките, не може по толкова елементарен начин да се допускат. Толкова усилия полагаме, за да стигнем до гол, а в същото време не може пред нашата врата да правим такива грешки. Нека противникът си изработи попадението, но такива елементарни попадения влияят на отбора", сподели още Белчев.

"На лагера видях, че наистина има хубав климат, но други хора трябва да го кажат това. Обстановката е добра, с желание всички тренират и се влагат. Дават максимума, с малки изключения, но това ще се отстранява. Трябва да вървим напред и да мислим как да си подобрим формата", сподели специалистът.

"След тези мачове в Испания, трябва аз да направя една трезва преценка и да коригираме нещата. Нищо страшно не е станало, че сме паднали от тия отбори. Лошото е, ако не си извадим нужните поуки и просто сме заблудени. Всяко от момчетата знае, че може много повече да дава на отбора, но понякога се получава, друг път не. Най-големият ни проблем ще е постоянството. Ако го покажем, без да мислим за резултатите, нещата ще дойдат от само себе си на мястото", завърши Белчев.