(ФОТОФАКТ) Неймар сложи Меси и Роналдо в малкия си джоб

снимка: БГНЕС

В последните няколко години Кристиано Роналдо и Лионел Меси са в непрестанна конкуренция за това кой е по-добър. Двамата се редуват и грабват всички индивидуални отличия. Всеки отбор мечтае да ги има в редиците си. Този път това не е така. Суперзвездата на Барселона Неймар ги отвя в интересна класация. Бразилският национал е най-скъпият играч в света според Швейцарската футболна обсерватория (CIES).

CIES направи уникален алгоритъм, с който пресметна точната цена на всеки футболист във водещите европейски първенства. Изчисляването става на базата на няколко фактора - позиция на играчите, възрастта им, броя минути, които са изиграли за клубовете си, головете и аститенциите, договорите им и други.

След цялото пресмятане стана ясно, че цената на Неймар е 246,8 милиона евро. Меси е втори със стойност от 170,5 милиона евро. Трети е Пол Погба - 155,3 млн. евро. Кристиано Роналдо пък може и да обра всички индивидуални награди през 2016 година за най-добър футболист, но се нарежда чак на 7-ото място с цена от 126,5 млн. евро.