Карамелите приседнаха на Сити! Куман изнесе урок на своя приятел Пеп (ВИДЕО)

снимка: thesun.co.uk

Евертън поднесе изненада във Висшата лига като надви с категоричното 4:0 Манчестър Сити. "Карамелите" вкараха едно попадение в първото полувреме чрез Ромелу Лукаку в 34-ата минута, а Кевин Миралас в 47-ата, младокът Том Дейвис в 79-ата и тийнейджърът Луукман довършиха звездите на "гражданите". Попадението на Дейвис, който е юноша на Евертън е дебютно с екипа на клуба. Такова бе и това на Луукман.

Любопитно бе, че на двете скамейки седяха мениджърите Роналд Куман и Пеп Гуардиола. Двамата са приятели, защото играха рамо до рамо в Дрийм тийма на Барса, който покойния Йохан Кройф създаде. Днес обаче за 90 минути бяха врагове, защото техните подопечни се хвърлиха във война на терена на "Гудисън Парк".

Евертън прие играта в своята половина и така си отвори доста свободни пространства напред. Това донесе резултат и домакините зарадваха своите фенове.

Куман пък изнесе тактически урок на своя приятел Гуардиола. Гостите от Манчестър не стигнаха до чисти положения в двубоя и съвсем заслужено загубиха. Трябва да се отбележи, че четирите гола паднаха след 4 точни удара на домакините за цял мач. Убийствена ефективност. 

След това поражение Сити остава на разочароващото 5-о място във Висшата лига с актив от 42 точки - на цели 10 от лидера Челси. Евертън пък е с 33 пункта и е на 7-ма позиция в Англия.

Вижте попадението на Лукаку за 1:0

Вижте гола на Миралас за 2:0

Голът на Том Дейвис за 3:0