Тарикатът Чечо избяга в ЦСКА, но вижте какво му причини Пирин

снимка: БТА/AP

Ръководството на Пирин продължава битката с вече бившия треньор Стефан Генов, който избяха в ЦСКА. "Орлетата" дадоха заповед на Чечо по Кодекса на труда. Документът е с дата 9 януари 2017 г. и с него се изискват писмени обяснения от 63-годишния пловдивски спец за изказвания от негова страна, с които уронва престижа на клуба, както и за участието му в тренировка на червените от Борисовата градина при положение, че има действащ договор с благоевградчани. В заповедта с адресат Ст. Генов, базирана на чл. 193, ал. 1 от КТ, във връзка с чл. 186, чл. 187, ал. 1, т. 8 от КТ, пише:

„В тридневен срок от връчване на настоящата заповед да даде писмени обяснения пред работодателя „ОФК Пирин“ ЕООД, които следва да бъдат представени в Благоевград, ул. „Дъбравска“ номер1, във връзка с нарушаване на трудовото законодателство, а именно злоупотреба с доверието и уронване на доброто име на предприятието, предвид наличието на сключен трудов договор с „ОФК Пирин“ ЕООД, относно представянето му като „Треньор по футбол“ в „Професионален футболен клуб ЦСКА-София“ ЕАД на 09.01.2017 година, дадената пресконференция и интервю в медии и за клубната електронна страница на същата дата, за причината за участието му в тренировка по футбол с представителния мъжки отбор на „Професионален футболен клуб ЦСКА-София“ ЕАД на 09.01.2017 година, както и за използваните изрази „клуб с високи цели и адекватни условия“, както и израза „бившия ми отбор „Пирин“, с които са нарушени разпоредбите на сключения с „ОФК Пирин“ ЕООД трудов договор“.

Благоевградчани припомнят, че по силата на КТ за неявяване на работа в рамките на два поредни дни лицето Стефан Асенов Генов подлежи на дисциплинарно уволнение.