Камата води ЦСКА на екскурзия отвъд Океана

снимка: БГНЕС

Най-успелият български футболист в историята Христо Стоичков планира да заведе ЦСКА-София на турне в Чикаго през лятото, пише "Труд".

В Щатите "червените" ще изиграят поне две контроли срещу Чикаго Файър – предпоследният тим в кариерата на Камата. Освен това в града има и огромен фенклуб на ЦСКА, който с нетърпение чака подобна визита. За такива мачове и предишни ръководства на "червените" говореха, но никой не ги изпълни.

Стоичков е в перфектни взаимоотношения с ръководството на Чикаго Файър и единственото необходимо е да се намерят подходящи дати. Заради лошото време сега отборът ще замине по-рано за Испания за зимната си подготовка, където засега има само два уредени мач – срещу Локомотив Москва и Динамо Киев.

В плановете на Стоичков е и бенефисен мач между националните отбори на България и Мексико. Носителят на Златната топка за 1994 година иска да събере свои приятели от отбора, за да отпразнуват заедно 23 години от първата победа на България на световно първенство. 

На мондиала в Щатите отстранихме Мексико на осминафинал след дузпи, а в редовното време Стоичков вкара феноменален гол на своя близък приятел Хорхе Кампос.

"Искам да помоля Пирин и лично директора Венко Попов да кажат дали аз съм се обаждал от името на ЦСКА за привличане на Стефан Генов. Няма да позволя името ми да се забърква в лъжи", отсече Стоичков.