Още една звезда на Челси си стегна куфарите за Китай, написа писмо до сините

Нигерийският халф Джон Оби Микел вече е част от елитния китайски Тянцзин Теда. 

29-годишният бивш халф на Челси премина успешно медицинските изследвания и се присъедини към новия си клуб със свободен трансфер от Челси. Нигериецът не влиза в плановете на мениджъра на лондончани Антонио Конте и не е записал нито една игрова минута в официален мач. 

В Тянцзин Теда полузащитникът ще получава седмична заплата от 140 хиляди лири.

Припомняме, че Челси продаде бразилския халф Оскар на друг китайски тим Шанхай СИПГ срещу 60 милиона лири.

Оби Микел написа и сълзливо писмо до Челси. "Писмо до моето семейство Челси", написа в социалнта мрежа Туитър халфът.

"След 10 години, 374 участия и 11 трофея, е време да кажа сбогом. Дойдох в Челси още на 19-годишна възраст и спечелих всичко. Станах шампион на Англия и на Европа.

Да играеш във Висшата лига е мечта на всеки професионален футболист. Но да играеш в Челси, да си част от семейството на Челси, да работиш с най-добрите мениджъри и играчи в света е наистина голяма чест", написа Оби Микел.

В текста той споменава и за всеки един момент, който никога няма да забрави - първият си гол с екипа на "сините", спечелената титла през 2010 година в последния ден от сезона, рекордния брой голове (103), загубения финал на Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед и спечелената титла в най-комерсиалния турнир срещу Байерн Мюнхен. Накрая халфът благодари на всеки един, които работи на "Станфорд Бридж", както й на собственика на клуба Роман Абрамович. Отправи благодарности и към всичките привърженици, бе които, според Оби Микел, нищо нямаше да е възможно.