Инерцията на Челси бе брутално убита от Тотнъм

Тотнъм е черната котка, която мина път на супер серията от 13 поредни победи на Челси във Висшата лига. "Шпорите" биха с 2:0 в мача от 20-ия кръг, игран на "Уайт хар Лейн" в Северен Лондон..

20-годишният Деле Али стана герой, защото заби и двата гола с глава след чудесни центрирания на Ериксен.

Така серията от 13 поредни победи на възпитаниците на Антонио Конте бе доведена до нейния край, а "шпорите" се издигнаха до 3-ата позиция с 42 точки.

Още в 5-ата минута Еден Азар се опита да открие резултата. Той отправи диагонален изстрел към вратата на Уго Лорис, но топката мина покрай дясната греда.

В 23-ата минута при добра контраатака Кристиан Ериксен шутира от далечна дистанция, но бе неточен и топката прелетя встрани от вратата.

Две минути по-късно Давид Луис имаше шанс да застраши вратата на Тотнъм от пряк свободен удар, но изпълнението му не бе достатъчно добро.

В 36-ата минута Диего Коста се опита да даде преднина на Челси от ръба на наказателното поле, изстрелът му обаче мина високо над вратата.

При контраатаката Ерик Дайер отправи опасен удар, който обаче бе избит от стража на "шпорите".

В добавеното време на първата част след чудесно центриране на Кристиан Ериксен, топката стигна до Деле Али, който бе безгрешен и откри резултата в полза на Тотнъм (1:0).

При подновяването на играта Педро веднага се опита да донесе равенството на тима си, но Уго Лорис се намеси подобаващо.

Веднага след това при разбъркване в наказателното поле на Тотнъм, Челси няколко пъти можеше да се разпише, но така и не намери вратата.

В 54-ата минута обаче дойде поредната изненада за "сините". 20-годишният Деле Али отново намери пътя към вратата им, след като не бе покрит добре от защитата. От близка дистанция той направи резултата 2:0.

Пет минути по-късно Ериксен стреля, а топката стигна до Хари Кейн, който обаче не успя да я овладее.

В 77-ата минута отново датчанинът се опита да стигне до вратата на Тибо Куртоа, този път от прак свободен удар, но топката прелетя много близо до вратата.

До края на мача Челси така и не успя да се възпротиви на лондонския си съперник и така Тотнъм победи с 2:0.