Арсенал с луд обрат от 0:3, но взе само точка (ВИДЕО)

Арсенал сътвори страхотен обрат и стигна до 3:3 при гостуването си на Борнемут в поредния спектакъл, който предложи вълнуващата Висша лига на Англия. Лондончани играха неузнаваемо слабо в първия час от срещата и след два гола през първата част на Даниелс, Уилсън (дузпа) и на Фрейзър в началото на второто полувреме се оказаха губещи с отчайващото 0:3.

Футболът обаче е най-великата игра и всички се увериха в това. Характерът, който Арсенал демонстрира бе впечатляващ. Първо в 70-ата минута Алексис Санчес върна едно попадение, а пет минути по-късно Лукас Перез заби втори гол за гостите. Във втората минута на продълженията Оливие Жиру донесе точка за Арсенал. Франсето разплака домакините след удар с глава.

Трябва да се отбележи, че Борнемут завърши двубоя с човек по-малко, защото в 82-ата минута Франсис получи червен картон.

След този мач Арсенал се намира на 4-та позиция с 41 точки след 20 кръга, но може да бъде задминат от кръвния си враг Тотнъм, който приема лидера Челси. Борнемут е на 9-то място с 25 пункта.

В останалите два мача от Висшата лига тази нощ Кристъл Палас падна у дома от Суонзи с 1:2, а Стоук Сити удари Уотфорд като домакин с 2:0.

ЕТО ВИДЕО ОТ ЗРЕЛИЩЕТО БОРНЕМУТ-АРСЕНАЛ