Самураи измъчиха яко Реал, но хеттрик на Роналдо качи кралете на световния връх (ВИДЕО)

Реал Мадрид е най-великият клуб за миналия век, което бе официално признато. Явно и през новото столетие "белия балет" се е запътил към подобни висини, защото мачка всичко наред. "Кралете" грабнаха и трофея от Световното клубно първенство, след като на финала биха с 4:2 Кашима Антлърс.

Самураите сериозно изнервиха и измъчиха Реал, защото стигнаха до 2:2 в редовното време. Наложи се звездите от Мадрид да играят продължения, в които вече нямаше какво да спре Кристиано Роналдо. Носителят на Златната топка за 2016-а наниза хеттрик за крайното 4:2 и короняса своя отбор като властелин на света. 

Тази купа е рекордна, що се отнася до международни състезания и е 21-ва такава за Реал Мадрид и 2-ра от световното клубно.

Още от началото Реал установи контрол върху двубоя и в 9-ата минута стигна и до гол, което съвсем го успокои. Модрич стреля от въздуха след избита топка, стражът на японците изби, но Бензема бе на място и направи добавка, за да донесе аванс на фаворита. 

Случилото се обаче доведе до известно пренебрежение от страна на европейците и почти веднага Кашима бе близо до изравняване, но ударът на Огасавара от трийсетина метра профуча над вратата. 

Последваха минута на пълен контрол от страна на Реал, но вторият гол така и не идваше, а добрите положения не бяха кой знае колко много. В 27-ата минута Бензема стреля с левия крак, но вратарят спаси, а след корнера Варан засече с глава, но неточно. Роналдо на два пъти не успя да използва ситуации, останал един на един срещу съперник, които сякаш подцени. 

Испанците очаквано имаха пълен контрол върху събитията и в 37-ата минута Лука Модрич накара Сугахата да прави ново спасяване. Едва в 42-ата минута японският тим стигна до разбъркване след корнер, което обаче не успя да използва. 

Това обаче сякаш загатна за това, което ще се случи малко след това. В 44-ата минута Дой проби отляво, подаде в наказателното поле, където Варан не успя да се намеси, топката се оказа идеална за Шабасаки, който с диагонален удар шокира Кралския клуб и изравни – 1:1.  Реал опита да натисне след паузата, но вместо това сензационно се стигна до пълен обрат. В 52-ата минута

Рамос изчисти, след което Шибасаки овладя между няколко съперници, нагласи си топката на левия крак и с много точен удар близо до гредата вкара втори гол за японците.  Испанците обаче не допуснаха да бъдат обзети от паника и в 60-ата минута изравниха. Лукас Васкес бе посечен от Ямамото в наказателното поле, дузпата бе безспорна, а Кристиано Роналдо не пропусна да я превърне в гол и направи 2:2. 

Реал тръгна да печели мача и в 66-ата минута Марсело можеше да вкара трети гол, но ударът му бе право в тялото на вратаря. Последва тежък сблъсък между Навас и Рамос, при който защитникът бе пометен от костариканеца, но успя да продължи. 

В 73-ата минута удар на Бензема бе спасен отлично от Согахата, а при добавката Роналдо вкара, но бе в засада, така че голът не бе зачетен. Последва нова чиста ситуация пред Кристиано, но диагоналният му удар бе спасен с крак от впечатляващия страж на Кашима. 

Японците обаче не бяха безопасни при своите контри, въпреки доминацията на съперника и в 88-ата минута резервата Фабрисио стреля страхотно с левия крак, но Навас отрази. 

Малко преди края реферът от Замбия сякаш се уплаши да покаже втори жълт картон на Рамос за едно задържане на бранителя и го остави в игра. В последната секунда Ендо пропусна да шокира Реал, когато остана свободен вдясно от вратата, но не успя да уцели добре топката и пропусна, пращайки мача в продължения. 

В тях бе ясно, че трудно ще се стигне до сензация, въпреки увереността и самочувствието на Кашима. В 97-ата минута Бензема изведе отлично Роналдо, който стреля покрай вратаря и вкара трети гол за Реал.  В 101-ата минута късметът обърна гръб на Кашима, след като след свободен удар Уеда засече, но прати топката в напречната греда. Това се оказа решаващо, защото в 105-ата минута всичко свърши. Кроос отправи удар, но вместо това се получи подаване към Роналдо, който овладя в наказателното поле и с левия крак стреля безапелационно, за да направи 4:2. 

Във второто продължение японците опитаха да направят нещо и Навас спаси удар на Сузуки, но не съумяха да стигнат до ново попадение и Реал завърши спокойно мача, като можеше да вкара и нов гол, но удар на Мората бе избит пред голлинията от Уеда. 

Реал Мадрид – Кашима Антлърс    4:2

1:0    Бензема 9
1:1    Шибасаки 44
1:2    Шибасаки 52
2:2    Роналдо 60
3:2    Роналдо 97
4:2    Роналдо 104

Реал М: Навас, Карвахал, Рамос (108 Начо), Варан, Марсело, Кроос, Модрич (106 Ковачич), Каземиро, Васкес (81 Иско), Роналдо (112 Мората), Бензема

Кашима Антлърс: Согахата, Ниши, Уеда, Шоджи, Ямамото, Ендо (103 Ито), Нагаки, Огасавара (68 Фабрисио), Шибасаки, Дой (88 Сузуки), Каназаки