Ботев стигна дъното! Нафтата опъна наведените канари 4 пъти

снимка: botevplovdiv.bg

Изключителен срам бра Ботев в откриващия мач на 18-ия кръг на Първа лига. Слабакът Нефтохимик пречука с 4:0 в Бургас "канарите", които не знаеха къде се намират.

Жалък Ботев сякаш искаше за да загуби с по-малко на "Лазур". Треньорът на плводивчани Николай Митов-Белия пък пелтечеше и се оправдаваше като ученичка след безумния двубой.

Ето какво пишат за срещата край морето колеги от пловдивски спортен сайт:

Болка! Поредна порция болка донесоха футболистите на Ботев на своите привърженици. Десетина или двайсет от тях освен страданието - изпитаха и срама на живо. Срамът от безобразното държание на ритнитопковците в жълто-черни екипи. Болка и срам, и то на Лазур. Един стадион, който бултрасите свързват предимно с хубави спомени. Дори когато губеше от Лудогорец за Купата и за Суперкупата, канарчетата не са изглеждали толкова жалки на този стадион! Никога Ботев Пловдив не се е държал така на терена. Нито, когато цветовете му защитаваха италиански куфари, нито когато излизаше на Герена с 9-10 юноши! Нито пък, когато Димитър Христолов-Селския се гавреше с най-стария клуб в България.

Головете за Нефтохимик вкараха Любомир Божинов, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов и Венци Христов. Така Нафтата сложи край на 3 поредни загуби и общо 4 мача без успех.