Рома подчини Лацио и е господаря на Вечния град

145-то дерби на Рим не изневери на очакванията за напрежение и битка за всяка топка. Традиционно за вече последните 4 години, отборът на Рома отново ще господства в италианската столица. "Вълците" захапаха Лацио с 2:0 в един нервен сблъсък, който бе лишен от много интересни моменти.

Всичко се реши през втората част, когато с попадения за "джалоросите" изпъкнаха Кевин Строотман и Раджа Наинголан. Имаше и свирепо меле и червен картон

Победата изкачи Рома до втората позиция с актив от 32 точки и по-добри показатели от третия Милан. Лацио пък сложи край на серията си от 9 мача без загуба.

Снимка 266334

Източник: GettyImages

Началните минути на "Олимпико" определено бяха за лациалите. Пред вратата на Шчесни се изпълниха два бързи корнера, като последният донесе и първата опасност в срещата. След кратко меле топката попадна в краката на Биля, който обаче прати коженото кълбо встрани от дясната греда.

В течение на срещата елементите на паника в отбраната на Рома се засилваха. При поредното положение Шчесни трябваше да излиза решително, за да избива топката на откъсващия се сам Балде Кейта.

Последваха две хубави положения за централния нападател на Лацио - Чиро Имобиле, който обаче така и нямаше късмета да намери рамките на вражеската врата.

Снимка 266335

Източник: GettyImages

Половин час след началото на дербито, тифозите на "Олимпико" станаха свидетели на страна и комична случка. Бруно Перес осъществи мощен пробив по крилото, след което бе съборен на границата на наказателното поле от капитана на Лацио - Билия. След няколко секунди чудене, главният съдия Лука Банди посочи дузпата, с което вбеси до краен предел футболистите на символичните домакини. Малко по-късно, реферът промени своето решение и даде пък пряк свободен удар за Рома, с което пък си навлече гнева и на "червената" половина на Рим.

Точно след час футбол отборът на Рома се добра до най-доброто си положение в мача. Един Джеко се измъкна от персоналния си пазач и моментално насочи с глава едно отлично центриране на негов съотборник. На мястото си обаче беше Федерико Маркети, който по фамозен начин спаси своите от сигурен гол.

Снимка 266367

Източник: GettyImages

120 секунди по-късно "вълците" все пак заслужено ликуваха. Бранителят на Лацио - Уолъс сътвори уникална глупост в защита, след като тръгна да финтира малко пред собствената си врата. От това се възползва Кевин Строотман, който сам срещу Маркети не пропусна да дави Курва Суд с огромна радост.

Триумфът на холандския халф обаче доведе и до батални сцени покрай тъчлинията. Двата тима се хванха за гушите, след като Строотман се израдва точно пед резервната скамейка на лациалите. Това вбеси Данило Каталди, който директно удари "лалето", поради което бе изгонен и с директен червен картон. Провокаторът Кевин бе "пожален" само с жълт.

Рома си оплете кошницата в 76-ата минута, когато "вълците" се добраха и до второ попадение. Раджа Наинголан открадна една топка около центъра, след което отправи своя специалитет удар от далечна дистанция. Изстрелът свари неподготвен Федерико Маркети, който не се намеси достатъчно добре и само видя как коженото кълбо посещава неговата мрежа за втори път.

Снимка 266365

Източник: GettyImages

До края "вълците" удържаха своята преднина и така вече 4 години не знаят какво е загуба от вечния враг.