Йорданеску обеща да се махне! Оплю съдиите и разкри, че не познава историята на ЦСКА

Румънският специалист Едуард Йорданеску смело застана пред побесненили фенове на "Българска армия" след равенството 1:1 с Верея и им обеща, че ще напусне ЦСКА. Младият треньор отиде при феновете в сектор "А" и им се извини с жестове. Техните яростни викове и обиди по негов адрес пък го провокираха да сложи ръка на сърцето си и да им обещае: "Окей, тръгвам си".

След това в интервю пред Диема той говори пространно и обясни, че не е получил достатъчно време, за да внедри идеите си в клуба. "Говоря често с Гриша Ганчев и неговия екип. Обяснявам им как искам ЦСКА да играе и да израства. Те са съгласни с мен и съм им благодарен. Явно обаче феновете не ме искат и това го знам. Още от началото на престоя ми в отбора чувствам недоверие. Сигурно,з ащото съм млад и съм румънец. В Румъния съм се доказал - исках и в чужбина да успея. Не дойдох в ЦСКА заради пари. Напротив - имах по-добри финанови предложения от други тимове, но моето желание бе да работя в този голям български клуб. Съдиите в България са слаби и това вреди на футбола, не на мен в частност. Ще предложа на Гриша Ганчев да се разделим по взаимно съгласие, за да не плаща нито клуба, нито аз неустойка. Истината е, че поех ЦСКА в лош момент и с футболисти, които не аз съм селектирал. Въпреки това вярвах в тях, но това не е достатъчно", каза развълнуваният и разочарован Едуард Йорданеску.

Той добави, че си тръгва от Армията, за да даде шанс на друг треньор да вдигне отбора. "Аз се надявам, че раздялата ми с ЦСКА ще се отрази добре на играчите и целия клуб. Дано бъде назначен човек, който по-добре от мен е запознат с историята на ЦСКА и се разбира с феновете, които да му дадат кредит на доверие", разясни Еди Йорда, който както е известно е протеже на Христо Стоичков, който лично доведе и представи треньора в "амрейския" клуб.

Все пак не се знае дали Гриша Ганчев ще приеме да се раздели с румънеца. Ако това се случи - то почти сигурно новият наставник на ЦСКА ще бъде Любо Пенев, каквото е желанието и на феновете.