Полицейски произвол спъва ултраси за Харманли

Бултрасите отново верни на отбора си
снимка: БТА

Размириците в Харманли безспорно са най-горещата тема в България за последните 24 часа. Привържениците на водещите отбори в страната решиха да не стоят безучастно. Ултраси от Левски, ЦСКА, Ботев и Локо (Пд) се обединиха в името на нашата родина. Организираните фракции от София и Пловдив се очакваше да тръгнат към Харманли.

Полицията обаче се стресна от евентуалното им присъствие в града. Униформените решиха да си позволят някои неща и да нарушат човешките права на ултрасите.

От РПУ-тата в Пловдив са звънели на част от тарторите на бултрасите, разкриха източници на Sporta.bg. Полицията е привикала около 30 фена на Ботев в районното, за да подписват декларации, че няма да ходят в Харманли при бежанците, който страдат от опасни болести. Бултрасите са отказали да разписват документите.

"Званяха шефове от полицията да разпитват дали ще ходим в Харманли или не. След това привикаха няколко от нашите в районното, за да подписват някакви декларации", каза ботевист пред Sporta.bg.

Фенове на Локо също са извикани в РПУ-то, но и те са отказали да подпишат каквито и да било декларации.

Това обаче няма да спре феновете на Ботев и Локо да отидат да защитят родината си. Най-вероятно утре ще тръгнат към Харманли. Ако има ексцесии ще го направят още тази вечер.

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЦЯЛОТО ПИСМО ОТ БУЛТРАСИТЕ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА

Неуважаеми еничари с фуражки, привикването на свободни граждани на Република България по районни управления и принуждаването им да подписват протоколи, че няма да присъстват на умишлено създадените от вашите паши безредици в Харманли, няма да ви направи по-силни. Даже напротив. Показва тоталното ви безсилие и доказва за пореден път, че родната милиция съществува само и единствено, за да обслужва политическите интереси на власт имащите. Знаем, че ви е страх от крайните футболни фенове и знаем, че явно ние сме ви по-сериозен проблем, от носещите чума и тероризъм мигранти. Защото ние сме непорочни и не можете да ни манипулирате така, както онази сган! Защото за нас винаги на първо място ще е България, нейните ценности, традиции и паметта на всички велики българи, пролели кръвта си за родината! А вие, вие сте едни наемници. За вас най-важно е да се пенсионирате на 40 и да си вземете 20-те заплатки. А до тогава да лижете задниците на началниците си за да може това да се случи възможно най-безпроблемно. Страхувате се от нас, а истинския враг е този над вас. 1312