Левски попадна в топ 3 на срамна класация в ШЛ

снимка: levski.bg

Левски намери място в срамна класация. "Сините" са третият най-зле представил се отбор в Шампионската лига в историята. Това показа класацията на реномирания сайт goal.com. В нея тимът от "Герена" си прави компания със стари свои познайници като Жилина и Дебрецен.

Левски е първият български отбор влязъл в групите на най-престижния футболен турнир през 2006 г. Тогава те се паднаха в един поток с Барселона, Челси и Вердер. "Сините" записаха шест загуби, а головата им разлика бе 1:17. Единственото попадение бе дело на Мариян Огнянов. Той се разписа за 1:3 срещу Челси на Националния стадион.

"Престижното" второ място е за руския гранд Спартак (М). През сезон 2002/03 настоящият тим на Ивелин Попов падна по два пъти от Валенсия, Базел и Ливърпул, а головата му разлика бе 1:18. Само два отбора в историята на Шампионската лига са се представяли по-зле. "Отличникът" е Динамо (З) през сезон 2011/2012. Тогава хърватите записват шест загуби от Реал (М), Лион и Аякс.

Тимът на Ивайло Петев е на път да повтори това "постижение" и този сезон. До момента Динамо има пет загуби в пет мача, а головата му разлика е 0:13. Остава им още един двубой - тежко гостуване на Ювентус. Така хърватите са на път да станат най-големият неудачник в групите. Динамо най-вероятно за втори път ще остане без точка от участието си в Лигата на богатите и огромен минус в головата разлика, което не се е случвало досега в историята.