"Драконите" от Уелс по чудо не изпепелиха беззъба Сърбия! Испания пречука Македония

Сърбия супер късметлийски стигна до точка при гостуването си на Уелс и запази второто място в група "D" на световните квалификации. Звездата на "драконите" Гарет Бейл даде преднина на своя отбор през първото полувреме, но късен гол на Александър Митрович спаси комшиите от загуба в Кардиф.

Домакините имаха предимство през по-голямата част от мача и трябва много да съжаляват за изпусната победа, след като секунди преди изравнителния гол Бейл удари гредата и пропусна шанса да довърши съперника.

Въпреки че в състава на Сърбия има доста звезди - отборът играе колебливо и няма идеи в атака.

В друга квалификация Испания razpra с 4:0 у дома Македония и вече 51 поредни мача в световни квалификации нямат загуба у дома. Тимът на Хулен Лопетеги не срещна особени трудности в Гранада, за да запише третата си победа в Група G на пресявките. “Ла Фурия” има актив от 10 точки и 15 вкарани гола в четири мача. 

Автогол на Дарко Велкоски през първото полувреме даде аванс на испанците. След почивката Витоло, Начо Монреал и резервата Ариц Адуриц подпечатаха победата на “Ла Фурия”.

В останалите вечерни квалификации Италия лесно надделя над Лихтенщайн като гост с 4:0, Албания падна вкъщи от Израел с 0:3, а Украйна се справи с минималното 1:0 срещу Финландия в Киев.