Хърватия удари Исландия, турците не простиха на косоварите

Коравият и качествен тим на Исландия не успя да се противопостави на класната селекция на Хърватия в световна квалификация. В Загреб домакините надделяха с 2:0 с голове на Брозович през двете полувремена. 

Неприятното за хърватите бе, че звездата на тима Иван Перишич получи червен картон в продълженията и няма да е на линия за следващия мач на балканците.

В същата група Турция постигна първата си победа от световните квалификации през този цикъл, след като надви Косово с 2:0 на "Анталия Арена". Победата за южните ни съседи обаче не дойде изобщо толкова лесно, колкото се очакваше.  След победата турците са 4-и в Група "I" с актив от 5 точки, колкото има и третият Украйна. Исландия пък е на 2-ото място с 2 точки .

Резултатът в срещата откри Бурак Йълмъз, който се разпис в 50-ата минута на двубоя.  Той бе намерен малко преди точката на дузпата от свой съотборник, а след това си спря топката и с прекрасен удар по земя матира противниковия страж. Само пет минути след това Шен удвои аванса на турците и на практика уби всякаква интрига в този мач.  След като топката срещна напречната греда на косоварите Волкан бе на близка позиция и просто довкара кълбото в празната врата.  На практика до самия край нямаше повече попадения и резултатът се запази.

В другите две ранни квалификации днес Австрия падна с 0:1 от Ейре, а Грузия и Молдова врътнаха 1:1 под съдийската свирка на Георги Кабаков.