В Аржентина твърдят: Бразилците са се наср*ли от страх

снимка: БГНЕС/EPA

Учудващо голямо самочувствие с оглед на временното класиране на Аржентина демонстрираха в страната преди голямото дерби с Бразилия от световните квалификации. Меси и компания са едва 6-и и дори не са на позиция за класиране на Мондиала в Русия, докато "селесао" е лидер в подреждането в кампанията.

Въпреки това най-голямото аржентинско спортно издание "Оле" излезе със заглавие на първа страница (което най-общо може да се преведе) "Насрали са се" и снимка към него на селекционера Едгардо Бауса, който e полегнал спокойно на терена, сякаш не предстои толкова важен мач.

"Бразилия се страхува от Меси. Те са страхливи по природа, но Бауса, внимавай, защото все пак са първи", допълва вестникът. А повод за увереността на Албиселесте е изказването на нападателя им Лукас Прато, който се подвизава в бразилското първенство с екипа на Атлетико Минейро.

"Всички ме питат: "Ще играе ли Меси, или няма да играе"? Знаят, че ако Меси е на терена, ще им е много трудно. Малко ги е страх. Всъщност... страх ги е" - обяви преди срещата Прато, с което "вдигна акциите" на отбора си.

И наистина голямата звезда на тима Меси се завръща, след като пропусна фиаското с Парагвай. Това явно даде повод за оптимизъм и на самите аржентински фенове, като в анкета на "Оле" 53% от 53 хиляди гласували обявиха, че Аржентина ще спечели на бразилска земя в Бело Оризонте, 31% смятат, че любимците им ще се провалят, а 16% са гласували за равен.