(ВИДЕО+СНИМКИ) Кривия пак в Коматево! Завръща ли се в Ботев?

галерия:

Ботев тегли здрав пердах на Нефтохимик и след 3:0 в Пловдив се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Репортер на Sporta.bg бе на стадиона в Коматево и видя доста любопитни лица в ложите. 

Там се бе настанил Сашо Александров-Кривия, който по времето на Цветан Василев бе спортен директор на "канарчетата". При напускането си - той се бе зарекъл да не стъпи на бг стадион, а после на няколко пъти в медийни изяви тяърдеше, че не му с еработи отново в родната футболна действителност. Вече няколко пъти обаче Кривия се появява на стадиона в Коматево и с интерес следи играта на Ботев.

По инфо на Sporta.bg Сашо Александров може да се завърне на бял кон в "жълто-черния" клуб. През зимата в клуба предстоят редица кадрови промени - както сред футболистите, така и сред шефовете. От януари или най-късно от юни новият собственик на Ботев ще с еказва Васил Божков. Нещо, з акоето първи Ви осведомихме преди време. 

4161570

На трибуните бяха и помощниците на Петър Хубчев в националния тим Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Двамата постоянно обсъждаха вдъхновената игра на Ботев и няма да е чудно, ако освен Тодор Неделев в А отбора на България скоро видим и други играчи на "канарчетата".

Иначе Ботев нямаше никакви проблеми на терена срещу "Нафтата". Още на почивката жълто-черните вкараха и трите си попадения чрез Терзиев, Жоао и Иван Стоянов.

Първият шанс в двубоя се откри в 3-ата минута. Иван Стоянов проби добре отляво и след като излъга двама бранители на "шейховете", подаде към Жоао Пауло, но стрелецът от отлична позиция не успя да се разпише. В 9-ата минута падна и първият гол в срещата. Тодор Неделев центрира на далечната греда, където Терзиев остана непокрит, стреля, Колев спаси, но при добавката младият бранител не сбърка и направи резултата 1:0.

В 25-ата минута Иван Стоянов изведе Косоко в наказателното поле, нападателят върна топката с пета към Жоао Пауло, който с техничен удар направи безпомощен Стоян Колев. Малко по-късно Неделев изведе бразилския нападател, който напредна и пусна към Иван Стоянов, който на празна врата заби трети гол в мрежата на Стоян Колев.

4161568

Второто полувреме започна с натиск на "канарчетата", като още в 47-ата минута Косоко имаше отличен шанс да се разпише, но вратарят на "Нафтата" се намеси. При добавката Неделев вкара, но съдията свири нарушение в атака на Косоко срещу излезлия извън наказателното поле вратар на гостите. В 54-ата минута Жоао Пауло бе изведен на стрелкова позиция, но отново Колев се справи. Две минути по-късно Стенио получи възможност да вкара от дузпа, но гредата спаси "шейховете".

В 61-ата минута Костадин Хазуров засече с глава центриране, но Георги Георгиев се намеси и запази мрежата си "суха".

Въпреки ветровитото и студено време бултрасите бяха изпълнили базата в Коматево. Естествено - след края на мача те надъхаха любимците си за бой над Левски в неделя с факли и песни.