Цинизмът на грандовете и на Старата госпожа: Промените в ШЛ били в полза на всички

снимка: БГНЕС/EPA

Промените в Шампионска лига от сезон 2018/19 не били в полза само на грандовете в Европа, а за всички - за цял свят. Това заяви президентът на Ювентус Андреа Аниели, въпреки че облагодетелствани са най-вече отборите от топ 4 първенствата на Стария континент, които автоматично ще получат четири сигурни участника в най-силния турнир.

Босът на "Старата госпожа" Аниели обаче защити промените с довода, че вече ще има и по-ранни мачове, за да може Шампионска лига да се наблюдава от зрители по цял свят.

"Промените са за доброто на всички. Вижте, 2 милиарда души по света се интересуват от спорт, а 1.6 от тях са футболни фенове. Като цяло най-големите спортни събития всяка година са финалът в Шампионска лига и СуперБоул. Шампионска лига има предимство обаче в рейтингите глобално.

В днешно време Шампионска лига има приходи от 2.4 милиарда, а тези на НФЛ са два пъти повече, при положение че по-малко хора го гледат и в световен мащаб аудиторията е десет пъти по-малка от тази на ШЛ.

Затова промени са за добро - ще се играят мачове в няколко часови пояса. Сега играем само в 21:45 (българско време), а тогава хората в Азия спят, а тези в Америка са на работа. С промяната в програмата Шампионска лига ще достига до много повече хора в световен мащаб", обясни Аниели.