Люпко излъгал за премиите! Опитал да убие Левски отвътре

снимка: БГНЕС

Играчите на Левски плачели за пари, на Герена пари нямало. Така излезе от думите на Люпко Петрович и точките, които спусна на медиите. "7 дни спорт" обаче научи, че нещата не стоят така. Имало е решение не да не се плащат премиите, а да се промени начинът на допълнително финансово стимулиране на футболистите. Няма рязане на заработеното. Играчите са си взели своето. Това е станало в събота.

Лично синът на Спас Русев Евгени е платил парите. Затова постъпката на Люпко Петрович на някои може да им изглежда героична, но на нормалните привърженици на "сините" им горчи в устата. Още от срещата с ЦСКА. Защото сектор "Б" не прие начина, по който излязоха любимците му в този двубой - прибрани, страхливи и бъркащи всеки втори пас. Да, този отбор може и на пръв поглед да няма голям потенциал, но как така е толкова време на първо място? И то напук на схемите, които се въртят в Първа професионална лига от БФС и кожодерите от съдийската комисия. Защото да си рефер у нас, стана доста доходна професия. Предава се от баща на син, от дядо на внук. Там случайни няма. Ако не си роднина, то си човек на някого.

И тези кръвопийци явно искат нещо от Левски, но не им се дава. Според Люпко обаче това било лошо. Дали? Времето ще покаже. Да се върнем на ситуацията от петък, когато Люпко още преди шефовете да кажат в съблекалнята хоп, вече е обявил, че ще си ходи. Бил обиден. И вдигал скандал след скандал по-късно в клубната къща. Ден по-късно, в събота, часове преди мача с Берое стана истински цирк. Сайтове гръмнаха, че Люпко си тръгва, докато помощници и играчи го чакат в съблекалнята за разбор. От управата стоят онемели и се чудят какво да правят. През това време Люпко си стои в съблекалнята и чака да види какво ще излезе от творението му, чиято цел май бе да отстреля от упор Левски. Защото при провал отборът сдаваше първото място. Не се получи, поне засега. Затова и сърбинът изведнъж омекна след калта, която изсипа, и позабрави какво е писано в 10 точки, които го накарали да хвърли кърпата.

Защо сега? Ами защото Левски явно започна много да пречи. Бомбата идва точно когато предстои най-тежкото. Да се задържи дистанцията пред Лудогорец или да се стои поне на точка от шампионите, които имат мач по-малко. Към това трябва да прибавим и мача с Черно море за купата. В сряда провал ще струва скъпо, защото "сините" ще се сбогуват с по-реалната цел за спечелване на трофей. И ще се реве до небето срещу шефове и т.н. След това тимът от Герена лесно може да бъде довършен и пратен в осма глуха.

Люпко е стара лисица и знае как да ги направи нещата. И си изми ръцете с другите. "Тръгва си като победител!", гръмнаха в Сърбия. А на Герена се питат дали скоро няма да се появи на друг стадион в София като съветник. В най-добрия случай ще излъже някой отбор в Китай, Саудитска Арабия и подобни.

В 10 точки, с които иска раздяла с Левски и се надява да се измъкне без неустойка, въпреки че има солидна такава. Люпко също така не обясни в декларацията най-важното според запознати. Защо спука играчите от тренировки преди мача с ЦСКА? Два пъти на ден плюс контрола с Галатасарай! А уж физическата подготовка бе предимство за "сините", след като на "Българска армия" събираха отбор почти до 10-ия кръг и очевидно не тичаха добре. Защо изведнъж Аниете стана неудобен?