Роналдо с антирекорд в Реал, Кроос му се обиди

снимка: БГНЕС/EPA

Доста години вече Кристиано Роналдо е суперзвездата, с която всички свързват Реал Мадрид, без значение какви звездни попълнения клубът привлече след идването на португалеца. Нападателят винаги е бил лидер на тима на и извън терена, но напоследък изживява не дотам приятни мигове. Всъщност това е меко казано, защото Кристиано се намира в негативна серия, каквато никога не му се бе случвала, откакто облече екипа на „белия балет“.

Неделният успех с 2:1 над Атлетик Билбао в Ла Лига беляза четвъртият пореден домакински двубой (във всички турнири), в който бившият ас на Манчестър Юнайтед и Спортинг Лисабон не успява да се разпише. Головете за победата бяха дело на Карим Бензема и резервата Алваро Мората, които изстреляха Реал на върха в класирането след поражението на доскорошния лидер Атлетико Мадрид с 0:1 от Севиля.

4 - Cristiano Ronaldo has failed to score in four games in a row at Santiago Bernabeu for the first time (all competitions). Cloudy.

Роналдо пропусна началото на кампанията заради контузия, която получи във финала на триумфалното Евро 2016. Дотук той е изиграл 6 шампионатни срещи за Реал, в които е вкарал 2 гола. За сравнение големият му конкурент от Барселона Лионел Меси – който прекара близо месец извън терените заради травма – има 7 попадения в 7 срещи от първенството.

Очевидно самият Роналдо също е разтревожен от незавидната си форма пред гола, като телевизионните камери, предавали мача срещу Атлетик, го уловиха да се концентрира пределно преди излизането на терена. Срещу баските Кристиано показа и егоизъм в част от ситуациите, като в един от случаите Тони Кроос ясно изрази недоволството си, че не е получил пас от нападателя, след като се е намирал на по-чиста позиция от него самия.