Съдийската комисия поряза Сватбата заради дузпата за ЦСКА

снимка: БТА

Реферът Ивайло Стоянов-Сватбата, който даде изключително дискусионна дузпа за „червените“ във Вечното дерби(1:1), остана без наряд в професионалния ни футбол този кръг. Това стана видно от публикуваните от БФС назначения за 11 кръг на Първа лига и 10 кръг на Втора лига.

В тях отсъства името на петричкия рефер, който не фигурира дори като допълнителен съдия или четвърти арбитър. Стоянов не е и в нарядите за елитните юношески групи до 19 и до 17 години.

Отсъствието на Сватбата, както е известен Стоянов, прави впечатление, след като в понеделник шефът на Съдийската комисия към БФС Петър Петров и наблюдаващия ръководител на УЕФА за българските рефери Марк Бата защитиха решението на петричанина да даде дузпа за ЦСКА. Освен това се появиха информации, че Ивайло Стоянов е получил висока оценка за изявите си по време на дербито.

По принцип БФС има право да направи промени в съдийските наряди преди изиграването на мачовете, но поне за момента Ивайло Стоянов е без назначение в професионалния футбол за този уикенд.