Лудогорец свали гащи и усети мощта на топчиите

Арсенал разгроми Лудогорец на "Емиратс" с 6:0. "Артилеристите" се разправиха без напрежение с българския шампион в третия мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Всичко по-интересно може да видите на този линг, тъй като Sporta.bg проследи двубоя на живо.

Въпреки че Лудогорец владееше повече топката и направи повече пасове, Арсенал просто бе много ефективен. Двата отбора реално си размениха ролите и вместо "топчиите" да опражнят домакински натиск - те оставиха владението на разградчани. За сметка на това лондончани действаха на контраатака.

Резултатът откри Алексис Санчес още в 12-ата минута, а в 42-ата Тио Уолкът покачи на 2:0. Нещата не изглеждаха, че Арсенал заслужава тази преднина, но просто Лудогорец не съумя да реализира своите възможности.

През второто полувреме още в началото Алекс Окслейд-Чембърлейн направи резултата класически. После дойде времето на немския национал Месут Йозил. Звездата на Арсенал се разписа за 4:0, а после дори имаше време да оформи своя хеттрик.

Арсенал са лидер в Група "А" със 7 точки, колкото има и вторя ПСЖ. Парижани се разправиха с Базел с 3:0, което остави "орлите" на третата позиция.

Следващият двубой на Лудогорец е отново с Арсенал на стадион "Васил Левски" след две седмици. Вероятно Георги Дерменджиев ще си вземе поуки, но едва ли разградчани ще успеят да измъкнат нещо от ефективните лондончани в София.