Плашлив Левски прекъсна черната серия, но не успя да бие надъхан ЦСКА

снимка: lap.bg

ЦСКА и Левски врътнаха 1:1 във Вечното дерби.

Sporta.bg проследи битката на живо. Вижте най-интересното на този линк.

"Армейците" почнаха вихрено и натиснаха символичните гости. Първият гол изненадващо обаче шадна във вратата на "червените" в 34-ата минута. Франсис Нар го заби, след като получи пас и останал фронтално срещу Китанов нямаше как да сгреши.

ЦСКА изравни в 77-ата минута от дузпа. резервата Преслав Йорданов отбеляза. Преди това Георги Костадинов от Левски излезе сам срещу стража, но левашки би в него.

Очакваният с огромно нетърпение двубой бе изпълнен с голям заряд преди и по време на 90-те минути. Публиката по трибуните бе доста бурна, а заяжданията между агитките бяха повече от интересни. Любопитна бе провокацията на Сектор "Б", откъдето бяха достигнали таблото и над емблемата на ЦСКА бяха сложили тази на Литекс.

С първото си сериозно положение, Левски поведе в резултата. В 36-ата минута "червената" защита сгреши като остави Прохазка да изведе отлично Адениджи, голаджията пусна отлично в наказателното поле към Нар, който бе оставен непокрит и сам срещу Китанов вкара за 0:1. До края на полувремето "червените" не успяха да отвърнат на удара и така се прибраха към съблекалнята с гол пасив.

Снимка 257988

Източник: LAP.bg

През втората част, темпото на игра не спадна. "Червените" търсеха упорито изравнителното попадение. Подсилването на атаката с Преслав Йорданов даде видим резултат. В 54-ата минута символичните домакини поискаха дузпа за игра с ръка на Веселин Минев в наказателното поле. Ивайло Стоянов бе категоричен, че нарушен няма, а Йорданеску едва не нахълта на терена в яда си.

Снимка 258002

Източник: LAP.bg

Малко по-късно съдията даде дузпа за ЦСКА, но малко спорна. Йоргачевич фаулира Преслав Йорданов, а при повторенията се видя, че вратарят първо докосна топката след което и краката на нападателя. Самият Йорданов застана зад бялата точка и стреля хладнокръвно, а вратарят се хвърли в другия ъгъл, допускайки гол в мрежата си - 1:1. До края на мача, нервите взеха връх на терена. Двата отбора търсеха победното попадение, но така и не го достигнаха и бяха принудени да си разделят по точка.  След този мач Левски продължава да е лидер, но на две точки разлика от втория Лудогорец. ЦСКА заема третото място с 18 точки.