(ВИДЕО) Италия с обрат по Хичкок срещу Македония (резултати)

снимка: goal.com

Македония бе напът да хвърли бомба и да бие Италия в Скопие, но по чудо "адзурите" се спасиха, а накрая дори грабнаха 3-те точки. Балканският тим изигра силен мач и се виждаше победител срещу 4-кратния световен шампион. Вместо това обаче Чиро Имобиле причини жестока болка на макетата и зарадва Апенините.

Именитият гост стигна до гол още в 9-ата минута чрез Антонио Кандрева, но той беше отменен заради засада. В средата на първото полувреме Андреа Белоти все пак изведе Италия напред с първото си попадение с националната фланелка. Той засече с воле центриране от корнер и не остави шанс на македонския страж.

Малко след старта на второто полувреме домакините стигнаха до изненадващ обрат с попадения в рамките на 120 секунди на Илия Нестеровски (57) и Ферхан Хасани (59), а по-късно пропуснаха отлични възможности да поведат с 3:1 и тотално да шокират своя опонент.

В 75-ата минута Чиро Имобиле се разписа за 2:2, а в самия край на редовното време гол на Марко Пароло отново не беше зачетен. В продължението обаче Имобиле с втория си точен изстрел в мача с глава донесе важния успех за Италия.

В класирането "адзурите" имат 7 точки, колкото и Испания, докато Македония остава с 0 т.

ЕТО ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ ОТ НЕДЕЛЯ:

Исландия - Турция - 2:0

Албания - Испания - 0:2

Сърбия - Австрия - 3:2 

Финландия - Хърватия - 0:1

Израел - Лихтенщайн - 2:1

Украйна - Косово - 3:0

Уелс - Грузия - 1:1

Молдова - Ейре - 1:3