На Острова: Венгер си бие камшика от Арсенал и хваща Англия

снимка: БГНЕС/EPA

Британското издание "Starsport" избухна с новината, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще напусне клуба, за да стане селекционер на Англия. Поста е вакантен, след като ФА изрита Сам Алардайс заради корупция.

Според медиите на Острова френският специалист ще довърши сезона начело на "артилеристите", но няма да подновява контракта си. Вместо това ще поеме националния отбор, за да опита да го класира за Мондиал 2018. Идеята е, че Венгер е точният човек, който може да измие срама от последните изяви на Англия на европейски и световни турнири.

Футболната асоциация на Англия ще назначи временно на поста селекционера на юношите Гарет Саутгейт. ФА изкушаваше Венгер още това лято, за да заеме поста на Рой Ходжсън, но той не се сългаси. Тогава уговорката бе Саутгейт да поеме отбора отново временно, но той също отказа. Сега обаче специалистът ще се възползва от шанса и ще поеме Англия за известно време.

До края на сезозна във Висшата лига има доста време, а Англия ще трябва да изиграе 4 мача от световната квалификация - с Малта, Словения, Шотландия и Литва.

"Starsport" твърди, че на Венгер му е измислен и заместник в Арсенал. Това е младият мениджър на Борнемунт Еди Хол.