Гръм от ясно небе! Роналдо псува зверски Зидан, иска треньорът да бъде уволнен (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Гръмовен скандал е развалил атмосферата в Реал М. "Кралският" клуб се издъни за втори пореден мач в Ла Лига и стигна само до 2:2 срещу Лас Палмас.

Във въпросната среща треньорът Зинедин Зидан си позволи да смени мегазвездата Кристиано Роналдо, който както е известно мрази да излиза преждевременно от игра. Фактът, че точно това му се случи срещу Лас Палмас е отприщил вълна от гняв на португалеца спрямо френския наставник и легенда на "белия балет". 

Медиите в Испания не спират да нищят случая и каталунското издание Sport излезе със заглавие, че трикратният носител на Златната топка е напсувал треньора си Зинедин Зидан. Той е казал на френската легенда "Su puta madre", което значи "Майната ти".

Роналдо обаче не се е спрял до тук и на португалски е казал на наставника си да "върви по дяволите". Според Madrid-Barcelona.com Кристиано не се е ограничил само с обидите. Той се е оплакал на президента на "кралския клуб" Флорентино Перес и е поискал Зидан да бъде уволнен. Строителният предприемат се опитал да успокои звездата си, но последвал отговор: "Не, нещата няма да се получат. Не сме на прав път", отвърнал Роналдо, с което ясно показал, че няма връщане назад и вече е твърдо против Зидан.

Интересното е, че мадридските медии застават твърдо на страната на треньора на Реал. AS проведе анкета, според която 84% от феновете на "белите" подкрепят решението на Зидан да смени Роналдо, а журналистът от вестника Томас Ронкеро пише: "Болезнено е да гледаш как Роналдо играе лошо и бавно, да закъснява за единоборствата, да прави слаби изпълнения. Това е като да виждаш как синът ти получава лоши оценки в училище".

Marca също оправдава решението на Зидан да извади от игра португалеца и го критикува за радостта му при един от головете на Реал срещу Лас Палмас. "Само да повдигнеш рамене с отвращение не е подходящ начин, по който Кристиано да се зарадва на гола на своите съотборници".

Медиите в Каталуния пък не пропускат златния шанс да злорадстват и освен за псувните на Роналдо, Sport добавя, че най-добрите години на звездата вече са в миналото и той става по-известен с избухванията си, отколкото с головете си.