Капитанът на България обеща: Повече хъс, себераздаване и мотивация! Ще се борим за Мондиал

снимка: БТА/AP

"Всички осъзнаваме важността на този мач и искаме да стартираме с една хубава победа и да дадем заявка, че ще се борим сериозно в тези квалификации, акомима шанс искаме да идем на Мондиала в Русия", обяви капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов преди квалификацията с Люксембург следващата седмица.

"Лъвовете" започват борбата си за участие на Мондиал 2018 с домакинство на аутсайдера в групата, което ще се проведе на 6 септември на Националния стадион "Васил Левски".

"Всички осъзнаваме важността на този мач. Вече няма лесни съперници, видяхте и на Европейското, абсолютно всички отбори играят.

Ще се борим с повече себераздаване, хъс и мотивация, реално погледнато отстъпваме по качества на повечето отбори в групата, на изявените фаворити. Ние го знаем това и можем да компенсираме само с колективна игра. Всички видяхте, че в Япония изиграхме недобри мачове за България и на никой не му е приятно да претърпява такива загуби и се опитваме да не си ги спомняме. Затова искаме да победим в този мач убедително и да измием това петно", коментира Попов.