Локо (Пд) взе точка на евробоеца Лудогорец, Илиан Илиев засрами каруцарите с псувни

Лудогорец няма проблеми в Европа, но в България пак си намери майстора. Локо (Пд) отмъкна точка на шампионите след 2:2 на Лаута в среща от петия кръг в Първа лига.

Домакините дръпнаха с гол на звездата си Мартин Камбуров (24), който засече по-красив начин подаване с глава на Дани Кики.

В края на първата част треньорът на "смърфовете" Илиан Илиев запсува главния арбитър Станислав Ставров по изключително просташки начин. Специалистът засипа с порой от цветущи псувни рефера заради свирен край на полувремето по време на атака на Локо. Гаменската проява на Илиев би засрамила всеки каруцар.

През второто полувреме гостите заслужено направиха пълен обрат с попадения на Игор Пластун (53) и Клаудиу Кешеру (73).

В края на мача настана драмата, когато Симеон Райков (86) изравни като изпълни чудесен фаул. Така "орлите" са едва на шесто място със седем спечелени точки, но и мач по-малко. Локо пък е девети с шест пункта.

По-рано през деня пък Левски взе по категоричен начин трите точки при домакинството си на Верея. „Сините“ бяха чувствително по-добрият състав на терена през целия мач, а попаденията отбелязаха Франсис Нар, Божидар Краев, Илиас Хасани, който си вкара автогол с любезното съдействие на Бабатунде Адениджи, и Антонио Аниете.

Това е трета поредна победа за Левски в майсторския ни ешелон, както и втори пореден успех с 4:0. В предходния кръг момчетата на Люпко Петрович се наложиха със същия резултат над Славия.

Срещата срещу Верея се оказа и официален дебют за сина на бившия играч на тима от „Георги Аспарухов“ Даниел Боримиров – Алекс. Младокът се появи на терена в заключителните минути (86-ата).