Враца видя трета поредна победа на своя отбор във Втора лига

Трета поредна победа записа Ботев Враца във Втора лига. Успехът дойде с 2:1 след тежка битка с Оборище Панагюрище, като и двата тима имаха своите възможности. Домакините от Враца поведоха още в 4-тата минута след гол на капитанът Венцислав Иванов. Последваха още няколко възможности за врачани, но постепенно Оборище изостриха играта си и изравниха владеенето на топката. Вратарят на Ботев Ивайло Яначков се намеси решително в няколко ситуации. 
 
Ботев се опитваше да владее топката в дълги периоди от мача и с търпеливи разигравания стигна до нужната ситуация за второ попадение. Автор на второто попадение бе Милен Василев в 68-тата минута. Гостите получиха право да изпълнят дузпа в 73-тата минута, която вкатраха. В последните минути те създадоха още няколко опасни ситуации. Играчите на Ботев Враца проявиха характер и не допуснаха трите точки да им се изплъзнат.
 
Старши треньорът Бойко Величков благодари на своите за проявеното мъжество. Според него много от мачовете във Втора лига ще изискват преди всичко мъжество и неговите футболисти са дали сериозна заявка да бъдат на ниво в тези битки. Паузата в шампионата ще се отрази благоприятно на Ботев Враца, защото ще бъде шанс за контузените играчи пропуснали днешния мач да се възстановят за следващото гостуване в Плевен.