Гарантирано! Наско Сираков ще дърпа конците в Левски

снимка: levski.bg

Легендарният голмайстор на Левски Наско Сираков твърдо се завръща за 3-и път като ръководител в родния си клуб, разбра "24 часа".

На 30 август ще се проведе общо събрание на "сините" акционери. Вече бе анонсирано, че в неговия дневен ред са включени "промени в състава на надзорния съвет на дружеството". Очаква се Левски да има нов собственик в лицето на бизнесмена Спас Русев, който ще наследи досегашните босове Иво Тонев, Александър Александров и Николай Иванов. За промяната на най-високия управленски етаж в "синия" клуб вече няколко пъти говори бившият член на ръководството Георги Марков.

Според информация на "24 часа" първата работа на новия собственик ще бъде да върне на "Георги Аспарухов" Сираков. Той ще влезе този път в ролята на президент на Левски. Героят от световното в САЩ преди 22 г. ще има цялата власт на "Герена". Очаква се Сираков да направи промени в клуба. Все още не е ясно какво ще се случи със сегашния председател на управителния съвет Николай Илиев, спортния директор Станислав Ангелов и мениджъра Андрей Желязков. Със сигурнос в управата на клуба ще остане Гошо Гинчев.

Сираков бе изпълнителен директор на Левски от 1999 до пролетта на 2003 г. След пауза от 1 г. отново се върна на този пост. През 2013 г. изкара няколко месеца като спортен директор. Тръгна си след скандала със събличането на треньора Ивайло Петев от фенове при представянето му на "Герена".

В същото време стана ясно, че кондиционният специалист Ясен Екимов, който от доста време работи на "Герена", вече ще работи и в националния отбор. Той ще съвместява двете длъжности.