"Орлите" влетяха за втори път при големите в Шампионска лига

галерия:

Лудогорец пак го направи - влезе в групите на Шампионска Лига! Българският шампион изпълни целта си в Пилзен в мача реванш срещу Виктория. Равенството в Чехия с 2:2 всъщност е равносилна на победа.

Sporta.bg проследи мача НА ЖИВО по минути. По-надолу може да прочетете как се разви срещата.

Така "орлите" отново ще предложат на българските фенове три незабравими евронощи в София в най-комерсиалния турнир.

Резултатът откри Дураш още в седмата минута. Десет минути по-късно обаче Мисиджан закопа домакинските надежди, като опъна мрежата на чехите за 1:1. В 64 минута Мареш вкара втори гол за домакините. В продълженията обаче Клаудио Кешеру изравни с уникален гол.

Орлите ще прибер ат минимум 12 милиона евро само за влизането си в груповата фаза на ШЛ. Всяка спечелена точка ще докара на българския шампион допълнителни премии. При равен резултат в касата на Лудогорец ще влизат 500 000 евро, а при спечелен двубой - 2 млн. евро.

Разградчани станах първия роден отбор класирал се в груповата фаза на ШЛ два пъти!

"Трябваше до го направим и го направихме! Това искахме и това си казахме преди мача", отсече Мисиджан. "Все едно срещу кого ще играем в ШЛ. Сега е време за празненства", добави още Вура.

.................................................................................................................................. 

- КРАЙ НА МАЧА - 2:2

- КЕШЕРУУУУ 2:2 в продължението, след уникален удар!

- 67 минута Вандерсон изпусна страхотен шанс да изравни резултата и да прати домакините в нокаут

- 64 минута ГОЛ ЗА ВИКТОРИЯ! Мареш засече отблизо с глава, за да изведе домакините мапред - 2:1

4160174

- 60 минута Спорно решение на съдията, който отмени гол на Виктория. Домакините стигнаха до положение, което Стоянов отрази, но при добавката топката се озова в мрежата. Тогава страничният съдия развя високо флага за засада.

- 57 минута Испанският съдия спря мача за около две минути заради расистка проява от страна на домакинската публика. Майенко притича до щаба на Пилзен, за да ги предупреди, че ще прекрати срещата, ако феновете не престанат да скандират обидни реплики към играчите на Лудогорец.

- Спокойна игра в първите 15 минути на втората част. Чехите не успяват да застрашат сериозно вратата на Лудогорец. Шампионите на България пък се възползват от всяка открадната топка, за да организират контраатака

- НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

- КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ НА СТАДИОН "Дусан Арена" - 1:1

- 34 минута ГРЕДА ЗА ПИЛЗЕН! Играч на Виктория отправи опасен удар, но Стоянов отклони топката, която после срещна страничния стълб. След това нов опит от футболист в червено бе отразен. 

- 16 минута - ГООООЛ!!! Лудогорец шокира чехите! Върджил Мисиджан бе оставен непокрит и излезе сам срещу стража на домакините. Той прокара топката под вратаря и прати орлите в екстаз.

- Поредица от корнери пред вратата на Владислав Стоянов задържа напрежението в родния лагер.

- 7-ма минута! ГОЛ ЗА ВИКТОРИЯ! Дуриш засече добре с крак ниско центриране от корнер и не остави шансове на Владо Стоянов. Виктория започва ударно, а българите са неориентирани!

- Домакините пробват да осъществят натиск в първите минути, но енергичната игра на Лудогорец не им позволява да се настанят в полето на родния шампион по-трайно.

- Съдията Ундиао Майенко даде първи сигнал на двубоя! Лудогорец е изцяло в бял спортен екип.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер от 21.45 часа стартира мачът на годината за Лудогорец. Шампионите гостуват на Виктория (Пилзен) в мач реванш от плейофите на най-комерсиалния турнир. "Орлите" имат повече от комфортен аванс от 2:0, който изковаха в София.

Sporta.bg ЩЕ СЛЕДИ СЪДБОНОСНИЯ ДВУБОЙ НА ЖИВО ПО МИНУТИ!

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ СРЕЩАТА НА ТОЗИ ЛИНК

http://livetv.sx/bg/eventinfo/439107_viktoria_plzen_ludogorets/#_

СЪСТАВЪТ:

Лудогорец: Владислав Стоянов, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино, Йордан Минев, Светослав Дяков, Лукас Саша, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Натанаел, Джонатан Кафу, Марселиньо.

От групата отпаднаха Георги Терзиев, Витиня и Светослав Ковачев, а в нея се завърна Игор Пластун.

Чешкият първенец Виктория ще се хвърли от началото в опит да заличи преднината на своя опонент. В последните дни атмосферата в клуба от Пилзен е отровена от скандали и слаби резултати. Това е и последния шанс на треньора Пиварник да спаси своя пост.

От своя страна Лудогорец ще опита на контри да убие интригата. В лагера на родния шампион властва спокойствието и увереността.

Ето какво заяви наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди срещата: Изиграли сме първото полувреме и водим с 2:0, сега предстои втоорото полувреме и почваме от 0:0. Всеки иска да вкараме гол, но във футбола логика няма. Приготвили сме това, което е необходимо за мача. Те не могат да ни изненадат.

Разградчани ще бъдат подкрепяни на стадиона в Чехия от около 500 души.