Реал Мадрид ще е шампион в Примера, издухва Барса с 6 точки преднина

снимка: БГНЕС/EPA

Шок за феновете на Барса предвеща техниката, която знаем, че греши рядко. Суперкомпютър изчисли, че този сезон ще бъде сложен край на хегемонията на Барселона в последните сезони в Примера Дивисион и новият шампион ще бъде Реал Мадрид. При това със солидна преднина от 6 точки.

Машината, направила изчислението, е на един от водещите сайтове за спортни прогнози accuscore.com. На база на математически алгоритъм за състоянието футболистите и треньорите на отборите компютърът прави симулации на всички мачове и дори прогнозира кой тим с колко точки ще завърши.

Конкретно за този сезон челната тройка ще остане непроменена и водещи отново ще бъдат Реал, Барса и Атлетико, а след тях ще е Севиля с новия си треньор Хорхе Сампаоли. Големият печеливш според компютъра обаче ще бъде новакът Леганес. Изчисленията показват, че скромният тим от мадридското предградие, който изненадващо стигна до Примера дивисион, ще успее да оцелее, и то за сметка на другите новаци Алавес и Осасуна, както и Спортинг Хихон.

Никак не розово бъдеще машината начерта за хитовете от миналия сезон Виляреал и Селта, които ще имат сериозни проблеми заради участията си в Европа, и им е предречено сериозно пропадане в класирането.

Суперкомпютър изчисли, че този сезон ще бъде сложен край на хегемонията на Барселона и новият шампион ще бъде Реал Мадрид. При това с 6 точки преднина. Машината, направила изчислението, е на един от водещите сайтове за спортни прогнози accuscore.com. На база на математически алгоритъм за състоянието футболистите и треньорите на отборите компютърът прави симулации на всички мачове и дори прогнозира кой тим с колко точки ще завърши. Конкретно за този сезон челната тройка ще остане непроменена и водещи отново ще бъдат Реал, Барса и Атлетико, а след тях ще е Севиля с новия си треньор Хорхе Сампаоли. Големият печеливш според компютъра обаче ще бъде новакът Леганес. Изчисленията показват, че скромният тим от мадридското предградие, който изненадващо стигна до Примера дивисион, ще успее да оцелее, и то за сметка на другите новаци Алавес и Осасуна, както и Спортинг Хихон. Никак не розово бъдеще машината начерта за хитовете от миналия сезон Виляреал и Селта, които ще имат сериозни проблеми заради участията си в Европа, и им е предречено сериозно пропадане в класирането. Прочети още на: http://www.gol.bg/realmadrid/2016-08-19/real-madrid-shte-stane-shampion-s-6-t-avans-pred-barsa