Феновете на Селтик подават ръка на Стилиян Петров, искат го обратно в Шотландия

снимка: celticfc.net
Решението на ръководството на „Астън Вила“ да не предлага договор на Стилиян Петров отприщи вълна от фенско недоволство. Привърженици от цял свят скочиха на шефовете на клуба от Чемпиъншип и защитиха 37-годишния полузащитник.

Според тях Петров заслужава шанса да играе отново за любимия си клуб, където той прекрати кариерата си преди 4 години заради диагнозата левкемия. От своя страна привържениците на „Селтик“ съзряха идеален шанс да видят отново своя любимец с екипа на „детелините“.

„Върни се при нас, Стан - написа един от феновете на шотландския гранд. - Ти си легенда на „Селтик“ и имаш място в клуба. Тук изкара най-силните си години под ръководството на Мартин О'Нийл. Обичаме те.“ В същото време собственикът на „Астън Вила“ д-р Тони Кся се застъпи за решението на мениджъра на тима Роберто ди Матео.

„Възхищавам се и уважавам това, което направи Стилиян Петров – написа Кся в туитър. – Също така уважавам и професионалната преценка. Роберто ди Матео и аз се надяваме Петров да помогне на клуба в друга насока.“ От английския клуб са готови да предложат на Петров друг пост, но все още не е ясно какво е тяхното конкретно предложение. Самият футболист също трябва да прецени дали иска да работи на „Вила Парк“, или желанието му е да се завърне на терена, дори и с цената на това да напусне любимия си клуб.

"Труд"