Сър Алекс отсече: Кристиано Роналдо е най-специалният играч на своето време

снимка: Reuters

Сър Алекс Фъргюсън засипа Кристиано Роналдо с куп похвали и разкри, че именно CR7 е играчът, който е постигнал най-голямо развитие от всички негови възпитаници.  

В същото време славният шотландец обяви новия европейски шампион с Португалия за най-специалния футболист на своето поколение. "Кристиано има невероятно желание да играе, той изпитва страст на терена. Той няма търпение да излезе за всяко занимание. Винаги иска да става по-добър и да побеждава", обясни Фърги пред вестник "Билд".

"Най-много обича най-големите мачове. По време на моя престой в Манчестър Юнайтед, не съм срещал друг играч, който да се развие толкова много. Постигна го с много здрава работа. Винаги работеше за техниката си - стреляше с левия крак, с десния крак. Упражняваше и играта си с глава, своя отскок... Подобряването на неговото представяне е направо невероятно. Днешният футбол е много бърз, набляга се на физиката. И обикновено топ-играчите се задържат на най-високо ниво 5-6 години, след това са свършени. А Кристиано го прави над 10 години, това го прави изключителен. Всяко поколение си има специални футболисти. Кристиано е най-специалният играч на своето", добави Фърги, който зарадва португалеца веднага след финала на Евро 2016. Двамата се прегърнаха и размениха няколко думи на трибуните.