Смел Уелс избухна и унищожи звездите на Белгия! Чака ни сблъсък Бейл-Роналдо

галерия:

Уелс тръшна Белгия с 3:1 в четвъртфинал на Евро 2016 и записа най-големия си успех във футбола. "Драконите" съвсем заслужено зашлевиха високомерните звезди на "червените дракони", които видно подцениха срещата.

Белгийците стартираха ударно и поведоха с гол на Раджа Наинголан. Халфът заби супер гол от далеч с хубав изстрел. 

После обаче Уелс взе нещата в свои ръце и изнесе футболна лекция. Първо капитанът Ашли Уилямс изравни още до полувремето. През втората част гениално попадение на Робсън-Кану даде аванс на островитяните.

Последния пирон в ковчега на Белгия закова резервата Воукс. Той вкара с глава в края на срещата и така подпечата визите на Уелс за полуфинала.

В него Уелс ще срещне Португалия. Отсега бъди интерес сблъсъкът между двете звезди на тези отбори - Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Двамата са съотборници в Реал М, а отношенията им не са от най-приятелските.

Sporta.bg проследи двубоя в Лил на живо по минути!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- КРАЙ НА МАЧА 3:1!

- 86-а минута - ГОООООООООООООООООООООЛ - Сам Воукс слага точка на спора с удар с глава. Той влезе като резерва и малко по-късно отбеляза, с което потапя Белгия в сълзи.

- Уелс напада в опит да вкара трети гол на стъписаната Белгия!

4158423

-55-а минута - ГООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ за Уелс - 2:1! Робсън Кану отбеляза рядко майсторски гол! Нападателят прояви съобразителност и с чудесен финт счупи кръста на защитник на Белгия в наказателното поле. Последва плътен удар, който остави Куртоа безпомощен.

4158422

- Лукаку от 5 метра не уцели вратата с глава, а бе оставен сам от защитата на Уелс в 48-ата минута.

КРАЙ НА ПОЛУВРЕМЕТО - 1:1

- Уелс имаше 2 нови шанса да поведе и да осъществи пълен обрат още до полувремето. Това обаче не се случи!

4158419

- 34-а минута - Гарет Бейл направи фамозен пробив от 50 метра и навърза защитата на Белгия на скорост. След това отправи хубав удар, но вратарят спаси с мъка. Силата на изстрела не бе голяма, защото Бейл стреля със слабия си десен крак.

-ГООООООООООООООООООООООООООООЛ за Уелс - 1:1 в 31-ата минута. Алън Рамзи центрира отдясно остро и капитанът на Уелс Ашли Уилямс с глава не остави шансове на Тибо Куртоа. Защитникът Уилямс е в прегръдките на целия щаб на "драконите".

4158418

-26-а минута Уелс имаше супер шанс да изравни. Тейлър би от 10 метра силно, но Тибо Куртоа прояви нечовешки рефлекс и резултатът остава непроменен.

-ГООООООООООООООООООООООЛ за Белгия в 13-ата минута. Раджа Наинголан заши страховита тупалка от 25 метра. халфът на Рома получи удобна топка и без да се бави се нагласи и със свиреп шут оплете топката в горния десен ъгъл на Уейн Хенеси.

4158417

-7-а минута - уникални пропуски на Белгия. На цели 3 пъти "червените дяволи" стреляха, а защитници на "драконите" избиваха от голлинията. Всичко това в рамките на 5 секунди. Уелс засега оцелява.

- Начало на мача в Лил!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сблъсъкът между Уелс и Белгия ще определи втория полуфиналист на Евро 2016. Sporta.bg ще проследи двубоя в Лил на живо.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ЛИНКОВЕ

http://livetv.sx/bg/eventinfo/424045_wales_belgium/

4158411

СЪСТАВИТЕ

УЕЛС: Хенеси – Гънтър, Честър, Дейвис, Уилямс (к), Тейлър, Ледли, Алън, Рамзи, Бейл, Робсън-Кану

Треньор: Крис Коулман

БЕЛГИЯ: Куртоа – Муние, Алдервайрелд, Денайер, Дж. Лукаку, Наинголан, Витсел, Ферейра-Караско, Де Бройне, Азар (к), Р. Лукаку

Треньор: Марк Вилмотс

4158410

Победителят ще се изправи срещу Португалия в битка за място на финала. Без никакво съмнение феновете знаят кои футболисти са големите звезди на тези два отбора - Гарет Бейл и Еден Азар.

Бейл е топ реализатор на Евро 2016 с трите си попадения до момента, а и той вдъхнови успеха над Северна Ирландия на осминафиналите, след като при негово центриране се стигна до автогола за 1:0.

Уелс ще опита да се класира за финалната четворка на голям шампионат за пръв път в своята история. Белгия пък ще ще преследва първо влизане във финалната четворка на европейски шампионат от 1980 г., когато "червените дяволи" стигнаха до финала.