Младок с дебютен гол за Белгия, "чевените дяволи" прегазиха Унгария (ВИДЕО + СНИМКИ)

галерия:

снимка: uefa.com

Отборът на Белгия се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство във Франция, след като прегази Унгария с 4:0, а точни за "червените дяволи" бяха Алдервейрелд, Бачуай, Азар и Караско.

С тази победа белгийците си осигуриха среща с Уелс на 1/4-финалите.

Срещата започна с експлозивен футбол, като двата тима явно търсеха ранен гол. Белгийците бяха по-настоятелни и до 7' имаха две добри положения, пропуснати от Лукаку и Де Бройне.

По-добрата игра на "червените дяволи" продължи и в 10' резултатът бе открит. Де Бройне центрира от пряксвободен удар. Лукаку скочи да играе с глава, но остана под топката. Зад него обаче бе Алдервейрелд, който насочи с глава топката по неспасяем начин за Габор Кирали - 1:0.

В 35' се стигна до уникално спасяване на Кирай, след като Де Бройне отправи коварен изстрел от пряксвободен удар. Стражът обаче показа страхотен рефлекс и отби в гредата, предотвратявайки сигурен гол във вратата си.

6' преди края на първата част Джуджак бе първият играч на Унгария, който сериозно притесни Куртоа. Унгарецът насочи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча над вратата.

 В 66' Унгария бе близко до изравняване на резултата, след като Юхаш стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна тялото на Вермаален и излезе в корнер. Секунди по-късно защитникът на Барселона изкара жълт картон, което го извади от сметките на Белгия за следващия мач.

120 секунди по-късно Ловренчич опита изстрел по диагонала, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В 79' срещата бе решена от резервата на Белгия Бачуай, който се появи две минути по-рано на мястото на Лукаку. Азар центрира добре от ляво и остави нападателя сам пред вратата, като той не сбърка - 2:0.

Минута по-късно и капитанът на Белгия се разписа, след като получи добър пас в половината на "домакините", освободи се добре от трима защитници в червено и прати топката в далечния ъгъл за 3:0.

В последната минута на редовното време Янит Ферейра Караско отбеляза и четвърти гол във вратата на Унгария.

Преди мача

Няма съмнение, че Белгия е един от фаворитите за спечелването на европейската титла, особено след като играчите на Марк Вилмоц попаднаха в далеч по-лесната половина на таблицата и имат реален шанс да стигнат до финала.

"Червените дяволи" останаха втори в своята група, след като в първия ден допуснаха загуба от Италия, но след това постигнаха нужните резултати срещу Ейре и Швеция, за да си осигурят място на 1/8-финал.

Унгария от своя страна спечели първото място в група с Португалия, Австрия и Исландия, като показаха силна игра срещу доста класни отбори.

 4158201

Състави:

Унгария: Кирали, Ланг, Кадар, Джуджак, Наги, Залай, Гера, Ловренчич, Клейнхейслер, Гузмич, Юхаш.

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вермаален, Наинголан, Вертонген, Витсел, Де Бройне, Лукаку, Азар, Мертенс, Мунир.