Илиана Раева успокои: Наско е добре, сам се обслужва, разхожда се

снимка: Булфото

Съпругата на легендата на българския футбол Наско Сираков - Илиана Раева говори пред предаването "Тази сутрин" по bTV. Президентът на федерацията по художествена гимнастика призна, че мъжът ѝ е в доста добро състояние, след като прекара последните няколко дни в столичната УМБАЛ "Света Анна".

„Снощи до късно вечерта бях при него, както беше и през последните дни. Чухме се тази сутрин в 7 часа. Чувства се добре. Състоянието му се подобрява. Той вече става, разхожда се, сам се обслужва. Доцент Калпачки изключва инсулта. Много съм благодарна за отношението и професиоализма му. Директорът на „Света Анна“ Славчо Близнаков също много ни помогна. Професор Стаменова също изключва възможността за инсулт. Днес или утре на Наско ще му направят ядрено-магнитен резонанс. По всяка вероятност е проблем с вестибуларния апарат“, разкри Илиана Раева.

„Какво се случи? Сутринта в четвъртък получи криза. Събуди ме и поиска да му помогна. Той не пие лекарства и ходи на лекар само в краен случай. Щом сам поиска лекарска помощ, беше ясно, че е сериозно. Извикахме Бърза помощ. Отново случихме и линейката дойде след 30 минути. Лекарят му направи кардиограма. Установи, че няма проблем със сърцето, но каза, че вероятно е свързано с главата. Постави му инжекция и го закарахме в болница. Там му поставиха системи. Типично за Наско – възстановява се много бързо.“

„На прибиране от погребението на Трифон Иванов Наско пътуваше с Мюмюн Кашмеров, на когото сме кумове. Тогава се случва пътен инцидент. Вината не беше негова. На Околовръстното шосе при Казичане, една кола е спряла в аварийното и без сигнализация прави опит за обратен завой. Човекът не е преценил, че Наско кара по-бързо, тъй като е в третото платно. Благодарение на невероятните му шофьорски условия Наско е избегнал по-тежка катастрофа и жертви. Двете коли са смачкани, въздушните възглавници са отворени. Вечерта бяхме на ресторант с Лъчезар Танев и Наско разказваше за инцидента. Призна, че дори не си е ударил главата."

„Според лекарите има някаква инфекция и вероятно вирус, който да е засегнал вестибуларния апарат. Той не се уплаши и сега не е уплашен. Вероятно се е стреснал, защото не се чувстваше добре. Искам още веднъж да благодаря за всички обаждания, съобщения и пожелания за бързо и успешно възстановяване на Наско“, разказа Раева.