Джани Инфантино жив благодарение на двама кръводарители

снимка: БГНЕС/EPA

Животът на новия президент на ФИФА Джани Инфантино е спасен от 2-ма кръводарители още като новороден. Швейцарският вестник “Блик”, който през 1970 г. разказва чудната история за бебето Джани, намери единия от тях в Белград. Това е 80-годишната сръбкиня Милица Мучалица.

Благодарение на нея и англичанин от Бристол била сменена цялата кръв на Инфантино. Това се наложило заради. Само 18 души в света имали тогава кръвна група, която отговаряла на тази на малкия Джани. Сръбкинята и англичанинът се отзовали и дали по близо половин литър от собствената си кръв. Били организирани спешни полети, които да докарат телесната течност в Швейцария навреме. Затова и челото на “Блик” от 28 март е “Бързи пилоти спасиха живота на новородено”.

Джани Инфантино проплаква за първи път 5 дни по-рано. 80-годишната Милица научи от репортера на “Блик” на кого е дарила кръвта си преди време. Тя има нужните документи, които доказват това, както и благодарствено писмо от Международния червен кръст с дата от 2 април 1970 г. В него се споменава, че майката на Джани - Мария, също е кръводарителка.

Разбрал от “Блик”, че неговата благодетелка е жива, Инфантино обяви, че ще я покани в главната квартира на ФИФА в Цюрих. Той ще потърси и англичанина от Бристол.

"24 часа"