Николета лапа четири милиона, за да стане пак Лозанова

снимка: Facebook

Арбитражният съд в Лозана е този, заради когото се бави бракоразводното дело между телевизионната водеща Николета Лозанова и футболната звезда Валери Божинов, мълви се усилено в спортно-светските среди. Най-одумваното семейство се раздели миналия март, но въпреки че и двамата вече си имат свой личен живот, официалното разтрогване на брачния им съюз продължава да не е факт.

Защо?! В началото на тази година Валери Божинов очаква 3.6 млн. евро от бившия си клуб „Спортинг” (Лисабон). Нападателят на „Партизан” съди „лъвовете” от Лисабон в Арбитражния съд в Лозана заради преждевременното прекратяване на договора му, пише "ШОУ" в най-новия си брой, който от днес е на пазара.
 
Португалците скъсаха взаимоотношенията си с българина на втората година от началото на контракта му.
 
„Тези пари „Спортинг” ми ги дължи за оставащите три години до края на договора”, обяви неотдавна Божинов. Той подписа с тима от Лисабон срещу около 1 млн. евро на сезон през лятото на 2011 г., малко преди сватбата му с най-сексапилната родна плеймейтка, а вече светска водеща.
 
„Миналия март ФИФА се произнесе в моя полза. Нареди на „Спортинг” да ми изплати 600 хил. евро заради дисциплинарното ми уволнение през август 2013 г. Вече 2 години процесът ми срещу „Спортинг” се точи. Оставих нещата на адвокатите си, но всички аргументи са на моя страна”, добавя още Валери, като последната инстанция по спора, Арбитражният съд, се очаква да обяви окончателното си решение по спора до края на януари. 

Предполага се, че все още законната му съпруга Николета чака решението на спортната Темида, за да разформирова брака си с Валери Божинов. По закон на госпожа Божинова се полагат половината от състоянието на мъжа й, придобито по време на брака им. Което означава, че Николета ще смъкне най-малко близо 4 милиона лева от футболиста, ако съдът му присъди 3.6 млн. евро от „Спортинг”.