Ето как изглежда най-скъпият отбор в света

снимка: БТА/AP

За да отпразнува "Black Friday", когато хората тичат полудели към магазините, бият се за телевизори, хладилници и микровълнови печки, испанският вестник "АС" направи статия, в която са включени най-скъпите футболисти в света.

Всъщност това е точно обратното на "Black Friday", но е интересна класация, в която са включени 10 футболисти, които все още играят и един, който вече не е част от семейството на футбола, но се доближава към треньорската кариера - Зинедин Зидан.

"АС" е направил класацията само за играчи, които са били копувани и продавани през годините, например "най-скъп вратар", "най-скъп защитник" и т.н. Това е причината в класацията да липсва суперзвездата на Барселона Лионел Меси например.

Съставът има леки проблеми, тъй като липсват опорни халфове, но през години сме станали свидетели, че това са едни от футболистите, за които се дават най-малко пари.

Очаквано Гарет Бейл е най-скъп в състава, като внимание трябва да се обърне и на Люк Шоу - 20 годишен младеж, за когото Манчестър Юнайтед плати 38 милиона евро.

Вратар:

Джанлуиджи Буфин - 51 милиона евро

Защитници:

Даниел Алвес - 35 милиона евро

Рио Фърдинанд - 46 милиона

Давид Луис - 50 милиона

Люк Шоу - 38 милиона

Полузащитници:

Хамес Родригес - 80 милиона

Зинедин Зидан - 75 милиона

Анхел ди Мария - 75 милиона

Нападатели:

Гарет Бейл - 101 милиона

Кристиано Роналдо - 94 милиона

Нейамар - 100 милиона